"Slučaj Džekson": Radio-stanice skidaju pesme, reagovali Simpsonovi

Ljubitelji muzike Majkla Džeksona u Kanadi i na Novom Zelandu ostali su, barem delimično, bez muzike svog omiljenog pevača.

Život

Izvor: B92

Petak, 08.03.2019.

14:15

GettyImages

Samo nekoliko dana nakon što je kanal HBO premijerno prikazao kontroverzni dokumentarac u sopstvenoj produkciji, pod naslovom "Odlazak iz Nedođije" (Leaving Neverland), neke radio-stanice su odlučile da prestanu da emituju pesme kralja popa.

Prema navodima CNN-a, radio-stanice sa Novog Zelanda i iz Kanade izbacile su Džeksonove hitiove sa svojih plej-lista. Radi se, uglavnom, o stanicama koje su deo novozelandske medijske grupacije Media Works, kao i o radio-stanicama u kanadskoj provinciji Kvebek, koje emituju programe na francuskom i engleskom jeziku.

Razlog za donošenje takvih odluka leži u optužbama koje su Vejd Robson i Džejms Sejfčak izneli u dokumentarcu HBO-a, optužujući Džeksona da ih je seksualno zlostavljao dok su bili dečaci.

Naslednici kralja popa su negirali ove optužbe, tvrdeći da je u pitanju "nečuven i patetičan pokušaj da se Džekson iskoristi i unovči". Džeksonova porodica je dokumentarac ocenila kao javni linč i navela da je on 100 odsto nevin.
GettyImages
Slučaj, ponovo pokrenut prikazivanjem dokumentarca, uticao je i na popularnu animiranu seriju "Simpsonovi".

Jedna od starijih epizoda, u kojoj se čuje originalni glas Majkla Džeksona, neće više biti emitovana, izjavio je producent serije Džejms L. Bruks za Vol strit žurnal.

"Očigledno je da je to jedini izbor", rekao je Bruks, prenela je agencija Rojters.

Džekson je učestvovao u trećoj sezoni dugogodišnje crtane serije, u epizodi pod nazivom "Totalno lud tata", gde je pozajmio glas liku u psihijatrijskom odelu koji je verovao da je pop zvezda.

U dokumentarnom filmu "Odlazak iz Nedođije" dvojica odraslih muškaraca kažu da ih je Majkl Džekson zlostavljao kada su imali sedam i 10 godina početkom devedesetih.

Film je izazvao mešavinu užasa i neverice kada je prikazan na kanalu HBO u nedelju i ponedeljak.

Majkl Džekson, koji je preminuo 2009. godine, oslobođen je 2005. godine optužbi za zlostavljanje 13-godišnjeg dečaka na svom ranču Nedođija u Kaliforniji. Godine 1994. rešio je tužbu za seksualno zlostavljanje još jednog 13-godišnjeg dečaka, podseća Tanjug.
GettyImages

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: