"Ukleta" serija: Zašto niko od njih nije "uspeo"?

Prošlo je skoro 30 godina otkako je premijerno prikazana prva epizoda serije "Beverli Hils" koju mediji neretko u (polu)šali nazivaju ukletom serijom, pošto su sudbine glavnih glumaca ove hit serije iz devedesetih u najmanju ruku turbulentne, da ne kažemo nesrećne.

Život

Izvor: Nedeljnik

Petak, 01.03.2019.

18:00

Default images

Danas je svet obišla vest o tome da je Luk Peri koji je u seriji igrao Dilana doživeo moždani udar, samo nekoliko dana nakon što je najavljeno da će Fox snimiti novih šest epizoda poznate serije u kojoj je trebalo da se pojavi većina glumaca iz originalne postave serije. Peri još uvek nije potvrdio učešće, kao ni Šenon Doerti, ali su svetski mediji pisali o tome da su im "vrata otvorena", te da je još uvek postojala mogućnost da se definitivno pridruže ekipi na snimanju.

Ako ste bili tijendžer devedesetih godina kada se davao "Beverli Hils", Luk Peri je za vas Dilan, a Šenon Doerti Brenda. Ako ste milenijalac, Peri je Fred Endruz iz "Riverdejla", a Šenon Doerti sestra Fibi i Pajper iz serije "Čari", Pru i to bi bilo najdalje što su zvezde nekadašnje hit serije dobacile.

Ako ne računamo Brajana Ostina Grina koji se oženio Megan Foks. Tori Speling i dalje obitava na javnoj sceni i u medijima, prvo zbog psihičkih i porodičnih problema, a onda naročito pošto je ovih dana objavljeno da će završiti na sudu zbog duga od 200.000 dolara, ali u suštini niko iz glumačke postave "Beverli Hilsa" nije napravio nikakve značajne korake u karijeri.

Gde su i šta rade danas zvezde "Beverli Hilsa"?
Foto: Getty
Dženi Gart

Dženi Gart se, uprkos svom talentu, žestoko borila da održi slavu koju je stekla tokom prikazivanja "Beverli Hilsa". Glumila je u mnogim manjim serijama, sitkomima i TV filmovima. 2002. godine je igrala sestru Amande Bins u sitkomu "What I Like About You". Serija je okončana nakon četiri sezone. 2014. godini Dženi se ponovno susrela sa svojom koleginicom Tori Speling u kratkotrajnom sitkomu "Mistery Girls".

Uglavnom je dobijala gostujuće i epizodne uloge, a "Mistery Girls" je bio fijasko. Gart se pojavljivala u različitim rijaliti emisijama, uključujući "Ples sa zvezdama", ali i sopstvenu seriju "Jennie Garth: A Little Bit Country".

Dženi se razvela od supruga nakon 12 godina braka, s kojim ima troje dece. U memoarima iz 2014. je progovorila o svom privatnom životu. U intervjuu za Pipl ispričala je da je bila ozbiljno depresivna nekoliko godina.
Foto: Getty
Ijan Ziring

Ziring je 2007. trebalo je da bude voditelj emisije "The Price Is Right", ali je posao dobio Dru Keri. Nekoliko godina kasnije njegova karijera je otišla u pomalo čudnom smeru - nastupao je kao striper u Las Vegasu.

Jan je otac dvoje dece sa suprugom Erin Kristin Ludvig s kojom je u braku od 2010. godine. To je njegov drugi brak. Prvi put je bio oženjen Playboy zečicom Niki Šiler. Karijeru je osvežio ulogom u filmu "Sharknado".
Foto: Getty
Brajan Ostin Grin

Brajan Ostin Grin je ostao na malim ekranima. Pojavljivao se u serijama "Smallville", "Očajne domaćice", "Terminator: The Sarah Connor Chronicles" i u seriji Čarlija Šina "Anger Management".

Najpoznatiji je možda po svojoj turbulentnoj vezi s glumicom Megan Foks s kojom ima troje dece, a prošle godine on je podneo zahtev za razvod od poznate holivudske lepotice.
Foto: Getty
Tori Speling

Tori Speling je možda najpraćenija zvezda ove serije. Najpoznatija je po svom turbulentnom braku s Dinom Mekdermotom, koji ju je prevario s mnogo mlađom devojkom, ali i promenljivim psihičkim stanjima. Svoje probleme u braku odlučili su da podele sa svetom pa imaju svoj rijaliti šou.

Din je prestao da se pojavljuje u šou, jer je počelo da mu smeta, kako kaže, deljenje prljavog veša sa televizijskom publikom. Par se našao i u finansijskim problemima, a zajedno imaju četvoro dece.
Foto: Getty
Džejson Prisli

Glumac je 2002. godine imao nesreću na treningu Kentucky Auto Racing Speedway u kojoj je umalo poginuo. Trkama se bavio skoro deset godina, a nakon nesreće zadobio je teške telesne povrede i klinički bio mrtav 45 sekundi nakon sudara. Inače, pojavljivao se u serijama "My Name Is Earl", "CSI" i "Pysch".

Takođe je radio i iza kamere kao reditelj. Džejson je 2005. godine oženio kozmetičarku Naomi Laude s kojom ima dvoje dece. Svojevremeno se pojavljivao u spotovima Roja Orbisona "I drove all night" i Britni Spirs "Boys". Poslednjih godina se vratio glavnim ulogama u relativno uspešnim serijama "Private eyes" i "Raising expectations".

On je nedavno, u jeku afere Vajnstin, ispričao kako je 1995. godine na dodeli Zlatnog globusa nokautirao Harvija Vajnstina i postao heroj među pristalicama pokreta #MeToo.
Foto: Getty
Luk Peri

Luk Peri se kao i kolege, pojavljivao u TV serijama i nekim TV filmovima. Godine 2001. pojavio se u seriji "Oz", "Law and Order", "Will i Grace".

Peri je bio oženjen prodavačicom nameštaja Mini Šarp s kojom ima dvoje dece - Džeka i Sofi. On je doživeo moždani udar i nalazi se u teškom stanju, tako da je pitanje hoće li se i dalje pojavljivati u ulozi Freda Endruza u Netfliksovoj seriji "Riverdejl".
Foto: Getty
Šenon Doerti

Šenon Doerti je napustila seriju u četvrtoj sezoni nakon tračeva o njenom razmaženom ponašanju na setu. U svojim memoarima "Stori Telling", Tori Speling - inače ćerka čuvenog producenta serije Arona Spelinga - tvrdi da je ona zaslužna za to što je Doerti dobila otkaz.

Nakon toga pojavila se u seriji "Charmed", ali je i tu imala probleme sa ostatkom postave i napustila je seriju 2001. U 2015. godini Doerti je potvrdila da se bori s rakom dojke, a njena borba i dalje traje.
Foto: Getty
Kejtlin Robertson

Kejtlin Robertson uživa u povratku na male ekrane. Sve je započelo kada je dobila stalnu ulogu u seriji "Boss", ali je serija bila otkazana 2012. godine nakon samo dve sezone. Pojavljivala se u serijama "Bates Motel" i "Murder in the First" koja još traje.

Robertson se udala za producenta Krisa Kaulesa 2004. godine s kojim ima sina Vilijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: