Nominovani za Oskara daju malo bogatstvo za pojavu na cvrenom tepihu

Dok se noćas sa nestrpljenjem očekuje 91. dodela Oskara, ekonomski stručnjaci procenjuju troškove i zaradu najemitovanije dodele nagrada na svetu.

Život

Izvor: Tanjug, Jutarnji.hr

Nedelja, 24.02.2019.

19:28

Nominovani za Oskara daju malo bogatstvo za pojavu na cvrenom tepihu
Dženifer Lorens, foto: Gettyimages

Kako piše "Jutarnji list", svako od nominovanih moraće da izdvoji pozamašnu sumu da bi se samo pojavio na crvenom tepihu.

Za tzv. ''red carpet look'' potrebni su frizura i manikir koji će koštati 150, odnosno 300 dolara. Zvezde će usluge renomiranih vizažista i stilista platiti od 1.700 do 3.000 dolara, dok će za usluge jednodnevnog najma limuzine izdvojiti oko 400 dolara.

Očekivano, najskuplje stavke biće one prema kojima će modni stručnjaci imati najmanje milosti - haljina, cipele i nakit.

Njihovom trošku je samo nebo granica, a neretko ga ne mogu priuštiti ni najbolje plaćeni glumci.

U tom slucaju modne kuće "pozajmljuju" nakit i haljine, nadajući se da će tako i sebi odraditi izvrstan marketing.

Iako je službeni slogan dodele Oscara ''da su svi već pobednici samim tim što su nominovani'', statuu napravljenu od 24-karatnog zlata, vrednu 900 dolara, kući će poneti samo oni s najviše sreće.
Ema Stoun, foto: Gettyimages
Firma Distinktiv Ašets, koja je poslednjih godina zadužena za sastavljanje poklon paketa imaće težak zadatak da vrati osmeh na lice onih kojima je pobeda za dlaku izmakla iz ruke.

Prosečna vrednost paketa nezvaničnog naziva ''Svi su pobednici'' za sve nominovane kandidate je 100.000 dolara, a ove godine većina artikala odnosi se na skupocene proizvode za lepotu.

Tako će se u ovogodišnjim vrećicama pronaci brojne kreme za lice, ali i kozmetika poput ograničene linije "Blush Whimsy" ruža za usne, te krema za hidrataciju lica "High Beauty" na bazi kanabisa.

Takođe, nominovani kandidati će dobiti poklon bon u vrednosti od 30.000 dolara za usluge korektivne estetike Dr. Konstantina Vasjukevica, botoks, filere i hemijske tretmane kože.

U paketima će se ove godine naci i poklon bon vrednosti 9.650 dolara za sedam noćenja u luksuznom kalifornijskom velnes centru "Golden Door Retreat", kao i luksuzno putovanje u Grčku.

Zvezdama će se pokloniti i mogućnost psiholoških terapija s renomiranom stručnjakinjom za fobije Kaliope Barlis, kao i deset treninga s najboljim fitnes stručnjacima Kalifornije, prenosi list. Kako smo već pisali o tome, među ovim paketićima naći će se i neki neobični pokloni, poput svetleće četke za toalet.
Maheršala Ali, foto: Gettyimages
Osim poklon paketa i same ''zlatne statuete'', večerašnji pobednici neće dobiti nikakvu novčanu nagradu.

Štaviše, biće prisiljeni da potpišu ugovor kojim će se odreći svih profita koje će nagrađeni film generisati zahvaljujući Oskaru. Naime, sav prihod će ići američkoj Akademiji koja tu nagradu dodeljuje.

Međutim, da nije sve toliko crno govori u prilog činjenica da Oskarom nagrađeni glumci uvek dobiju na ceni, što gotovo neminovno osete na visini budućih honorara, zaključuje Jutarnji list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: