- Vesti -

Uhapšen glumac, ipak je "naručio" napad

Američki glumac Džasi Smolet, koji je prijavio da je bio žrtva rasističkog i homofobnog napada krajem januara, izmislio je te napade da bi dobio publicitet i unapredio svoju karijeru, javila je policija u Čikagu.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Pročitajte još:

Obrt u slučaju brutalno pretučenog glumca - platio da ga napadnu?

Pretučen glumac: "Amerika će opet biti velika", uzvikivali napadači

Smolet, crni glumac, koji ne krije da je homoseksualac, u seriji Empire "iskoristio je bol i bes rasizma da promoviše svoju karijeru", rekao je šef čikaške policije Edi Džonson na konferenciji za novinare.

On je imao vrlo grube reči za glumca i ukazao da lažne pritužbe stvaraju stvarnu štetu.

"Ovaj reklamni udarac predstavlja ranu koju Čikago ne zaslužuje", rekao je Džonson.

Fotografija Čikago policije/Getty
Fotografija Čikago policije/Getty

Smolet se juče predao policiji i priveden je, a čekaju ga optužbe za lažnu prijavu polciji kada je rekao da su ga u Čikagu napala dva muškarca, vređala ga na rasističkoj i homofobnoj osnovi i vezala mu omču oko vrata, saopštila je policija.

Glasine o njegovoj verziji su počele kada su stigli izveštaji da nije u potpunosti sarađivao sa policijom pošto je prijavio vlastima da je bio napadnut. Zatim policija nije mogla da pronađe video-snimak tog napada, u gradu koji je pun nadzornih kamera. Kasnije su dva brata privedena na ispitivanje, ali i puštena posle dva dana, i policija je navela da nisu više osumnjičeni.

Džonson je rekao da je glumac platio braći 3.500 dolara da nameste napad.

Glumcu je određena kaucija u visini od 100.000 dolara i morao je policiji da preda svoj pasoš. Smolet je u zatvoru proveo dva sata, nakog čega se vratio na set i nastavio da snima seriju "Imperija".

Vesti

Beograđanka gađala ljude jajima na pijaci

"Bodljikavo prase" bio je Nedićev šaljivi list, konkurent "Ošišanom ježu". Izlazio je od 6. decembra 1941. do 2. septembra 1944. u Beogradu, jedanput mesečno. Vlasnik, izdavač i urednik bio je Svetomir Stojadinović, a saradnik Miša Dimitrijević. Listajući staru štampu, ovog četvrtka izabrali smo tekst iz drugog broja ovog lista. Prenosimo vam ga u celosti.

Vesti četvrtak 28.02. 17:05 Komentara: 16
strana 1 od 121 idi na stranu