- Vesti -

Uhapšen glumac, ipak je "naručio" napad

Američki glumac Džasi Smolet, koji je prijavio da je bio žrtva rasističkog i homofobnog napada krajem januara, izmislio je te napade da bi dobio publicitet i unapredio svoju karijeru, javila je policija u Čikagu.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Pročitajte još:

Obrt u slučaju brutalno pretučenog glumca - platio da ga napadnu?

Pretučen glumac: "Amerika će opet biti velika", uzvikivali napadači

Smolet, crni glumac, koji ne krije da je homoseksualac, u seriji Empire "iskoristio je bol i bes rasizma da promoviše svoju karijeru", rekao je šef čikaške policije Edi Džonson na konferenciji za novinare.

On je imao vrlo grube reči za glumca i ukazao da lažne pritužbe stvaraju stvarnu štetu.

"Ovaj reklamni udarac predstavlja ranu koju Čikago ne zaslužuje", rekao je Džonson.

Fotografija Čikago policije/Getty
Fotografija Čikago policije/Getty

Smolet se juče predao policiji i priveden je, a čekaju ga optužbe za lažnu prijavu polciji kada je rekao da su ga u Čikagu napala dva muškarca, vređala ga na rasističkoj i homofobnoj osnovi i vezala mu omču oko vrata, saopštila je policija.

Glasine o njegovoj verziji su počele kada su stigli izveštaji da nije u potpunosti sarađivao sa policijom pošto je prijavio vlastima da je bio napadnut. Zatim policija nije mogla da pronađe video-snimak tog napada, u gradu koji je pun nadzornih kamera. Kasnije su dva brata privedena na ispitivanje, ali i puštena posle dva dana, i policija je navela da nisu više osumnjičeni.

Džonson je rekao da je glumac platio braći 3.500 dolara da nameste napad.

Glumcu je određena kaucija u visini od 100.000 dolara i morao je policiji da preda svoj pasoš. Smolet je u zatvoru proveo dva sata, nakog čega se vratio na set i nastavio da snima seriju "Imperija".

strana 1 od 121 idi na stranu