Da li možete da zamislite svet bez Bitlsa?

Zamislite svet bez Bitlsa. Ili još bolje, zamislite svet bez Bitlsa u kojem ste vi jedina osoba koja zna da su oni ikada postojali, jedina osoba koja zna za "Hey Jude", "Let It Be", "Help", "She Loves You", "A Hard Day's Night", "Yesterday"... Upravo takvu zamisao je Ričard Kertis pretočio u scenario, a Deni Bojl u igrani film.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2019.

18:00

Da li možete da zamislite svet bez Bitlsa?
GettyImages

Dva čuvena britanska filmska autora - Deni Bojl, reditelj "Trejnspotinga" i "Milionera iz blata" i Ričard Kertis, autor "Crne Guje" i mag romantične komedije ("Ustvari ljubav", "Bridžit Džons", "Četiri venčanja i sahrana"...) - udružili su snage u novom projektu "Yesterday", sa pregšrt muzike Bitlsa, ali bez Džona, Pola, Džordža i Ringa.

Naime, junak filma "Yesterday" Džek Malik (Himeš Patel), jedan sasvim običan momak iz Londona, nakon iznenadnog globalnog nestanka struje i sudara sa gradskim autobusom, postaje jedina osoba na planeti koja zna za Bitlse i njihovu muziku.

Kada uzme gitaru u ruke, i pred prijateljima zapeva "Yesterday", svi su oduševljeni i misle da je reč o pesmi koju je on napisao. Zahvaljujući hitovima liverpulskih "buba", Džek ubrzo postaje najveća muzička zvezda na planeti. No, da li on to zaista zaslužuje?

Dobra muzika i povišeni nivo "šećera" u krvi su zagarantovani, a šta nam još donosi "Yesterday" saznaćemo u junu, za kada je zakazana premijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: