- Vesti -

"On je pesmom grejao duše ljudima"

Ostali smo bez velikana narodne muzike, talentovanog i društvenog čoveka koji je obeležio vreme u kome živimo, složili su se sagovornici Tanjuga Bilja Krstić, Bora Dugić i Petar-Peca Popović povodom vesti o smrti pevača Šabana Šaulića.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Printscreen YouTube/RTS Zabavni program
Printscreen YouTube/RTS Zabavni program

Porodica Šabana Šaulića oglasila se saopštenjem posle objavljivanja vesti o pogibiji legendarnog pevača:

"Sa velikim bolom i neizmernom tugom obavestavamo vas da je danas prestalo da kuca srce i da je utihnuo najlepši glas regiona kada nas je napustio suprug, otac, deda, kum i prijatelj Šaban Šaulić. Ljubav kojom je nesebično darivao sve oko sebe utkao je i u svoje pesme i naša želja je da tako ostane i upamćen, kao veliki umetnik, neponovljivi pevač ali pre svega divan čovek! Porodica Šaulić se zahvaljuje svima na izrazima saučešća i molimo javnost da i u ovim teškim trenucima dostojanstveno sačuvamo uspomenu na Šabana."

Hroničar pop kulture Peca Popović naglasio je da je Šaulić prošao "toplog zeca" u javnosti tokom svoje karijere.

"Prešao je put od potcenjenog pevača do 'Kralja narodne muzike'. Bilo je tu mnogo vere u sebe i taj autentični glas koji je obeležio istoriju naše narodne muzike. Šaulić je jedan od pevača koji će zauvek ostati u srcima poštovalaca narodne muzike. Velikan u najtačnijem značenju te reči. Bio je autentičan umetnik vredan poštovanja", rekao je Popović.

"Da je samo otpevao "Dođi da ostarimo zajedno" imao bi vrhunsku karijeru", rekao je Popović.

Naš maestro na fruli Bora Dugić kaže da je Šaulić spadao među najtalentovanijue ljude koje je u svom životu upoznao.

"Bio je jako društven čovek, svestan svog talenta. Voleo je da razgali ljude u svom okruženju ne samo u profesionalnim angažmanima, već i ovako u prijateljskom druženju. Njegov odlazak je veliki gubitak za našu muzičkiu scenu. Njega je narod izabrao za najboljeg pevača i to vreme ne može da izbiše", rekao je Dugić.

Pročitajte još:

Pevačica i muzička urednica na Radio Beogradu Bilja Krstić kaže da je teško opisati takav gubitak za našu muzičku scenu.

"U šoku sam. Pa on je pesmom grejao duše ljudima... Nenadoknadiv gubitak za sve nas. Njegov glas je neponovljiv i ostaće deo naše muzičke kulturne baštine. Napustio nas je velikan narodne muzike", rekla je Krstić.

Ministar kulture Vladan Vukosavljević izrazio je saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima Šabana Šaulića, ocenivši da bi "Šabana Šaulića njegov glas raskošnih boja i raspona, kao i lična harizma, proslavili u svakoj pevačkoj disciplini".

"Sudbina ga je pozvala da caruje u žanru u kome je tokom decenija, brojnim poklonicima darivao pregršt trenutaka plemenite sete i radosti. Odlaskom Šabana Šaulića, srpska popularna muzika i kultura ostale su bez dela svoje duše i prepoznatljive topline njegovog nesvakidašnjeg talenta", istakao je ministar Vukosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 121 idi na stranu