- Vesti -

Naučnici otkrili revolucionarne dokaze o razvoju života na Zemlji

Naučnici su u kamenolomu u Gabonu otkrili revolucionarne dokaze o razvoju života na Zemlji - mogućnosti prvobitnih živih organizama da se sami pomeraju.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako navodi Rojters, naučnici su pronašli odlično očuvane fosile u crnom škriljevcu starom 2,1 milijardu godina.

Tu su pronašli cevaste strukture koje su napravili organizmi koji su se kretali kroz retko blato. Fosili datiraju iz perioda kada je život počeo da evoluira u kompleksnije oblike.

Međunarodni tim, predvođen naučnicima sa Univerziteta u Poitiersu u Francuskoj, rekao je da otkriće dovodi do novih pitanja o istoriji života, prenosi Independent.

"Da li je ova biološka inovacija uvod u više usavršene oblike kretanja ili eksperiment koji je bio prekinut drastičnim padom stope atmosferskog kiseonika koja se dogodila pre približno 2.083 milijarde godina?", pitaju se naučnici.

Kako su naveli naučnici, reč je o više ili manje vijugavim strukturama koje su cevaste, prečnika od nekoliko milimetara, i prolaze kroz fine slojeve sedimentnih stena.

Život se pojavio u okeanima na Zemlji pre oko četiri milijarde godina, ali najraniji oblici života nisu bili sposobni da se samostalno kreću.

Kako oni izgledaju, pogledajte u video-materijalu:

Vesti

On mora sam da ubije svoju večeru VIDEO

"Casa de Carne" je kratki film Dastina Brauna koji je osvojio prvu nagradu na ovogodišnjem Animal Film Festivalu. Glavni lik filma odlazi sa prijateljima na večeru, ne znajući da svoju večeru mora da ubije sam.

Vesti sreda 20.02. 09:00 Komentara: 40

Naučnici pronašli vrata Pakla?

Prolaz za Pakao je izgleda pronađen i on se nalazi u Engleskoj, u Notingam okrugu. U praistorijskoj pećini Kresvel Kragles pronađeno je na stotine zaštitnih "tragova koje su napravile veštice".

Vesti sreda 20.02. 08:00 Komentara: 29

Ovo je 11 znakova "ljubavne droge"

Osećaj zaljubljenosti je za svakoga drugačiji. Neki se zaljubljuju češće, pa dobro poznaju taj osećaj, dok drugi možda nisu toliko sigurni da li je u pitanju ljubav ili samo duboka zaljubljenost.

Vesti utorak 19.02. 18:30 Komentara: 8

Jutjub je kriv!

Naučnici su došli do zaključka šta je glavni razlog zbog koga sve veći broj ljudi širom sveta veruje da je Zemlja ravna.

Vesti utorak 19.02. 16:44 Komentara: 135
strana 1 od 112 idi na stranu