92-godišnja starica utajila milione evra poreza, pa izbegla zatvor

Žena stara 92 godine koja je prevarila belgijske poreske organe za nekoliko miliona evra izbegavajući da plati porez tokom više decenija, odlukom suda je pošteđena zatvora, ali mora da plati preko četiri miliona evra na ime kazni i neplaćenog poreza.

Život

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.01.2019.

08:00

92-godišnja starica utajila milione evra poreza, pa izbegla zatvor
Thinkstock / Ilustracija

Starica, koja je imenovana samo kao Beti V i koju je tužilaštvo proglasilo "manijakalnom" kada je reč o raspolaganju novcem, dobila je pomilovanje za kaznu od šest meseci zatvora od apelacionog suda u Gentu, ali joj je sud potvrdio uslovnu kaznu od 16 meseci zatvora i obavezu da plati 600.000 evra kazni, prenosi Rojters.

Sud je takođe povećao za 50 odsto sumu koji ona mora da vrati državi, na iznos od 3,7 miliona evra.

Beti V je, kako su tužioci naveli, tokom 40 godina sakrivala svoje bogatstvo u Panami i drugim državama. Prevara je izašla na videlo preko informacija iz Švajcarske banke.

Njen 62-godišnji sin, koji je učestvovao u ovoj prevari, takođe je pošteđen zatvora, pošto ga je sud u žalbenom postupku osudio na uslovnu kaznu od osam meseci, prenosi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: