Kontrolori leta ostali bez plate, onda su komšije odlučile da pomognu

Kanadski kontrolori leta kupili su stotine pica svojim kolegama u SAD, u znak solidarnosti zbog delimične blokade američke vlade, koja je pogodila i kontrolore leta.

Život

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 14.01.2019.

09:06

Kontrolori leta ostali bez plate, onda su komšije odlučile da pomognu
Foto: Thinkstock/ilustracija

Šef Udruženja kanadskih kontrolora leta Piter Dafi izjavio je da je inicijativa počela u četvrtak, kada su zaposleni u kontrolnom centru Edmonton počeli da skupljaju novac kako bi kupili pice za svoje kolege u Enkoridžu na Aljasci, prenosi AP.

Kako se navodi, uskoro su im se pridružili i u drugim kontrolnim centrima širom Kanade, a prema rečima Dafija, do sada su pice iz Kanade stigle u 36 objekata.

Zbog blokade vlade nastale jer demokrate u Kongresu ne žele da odobre finansiranje zida sa Meksikom, koji traži Tramp, na udaru je i oko 10.000 kontrolora leta koji od decembra rade bez plate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: