Rogozin otkazao posetu: U toku je "drugi građanski rat"

Direktor ruske kosmičke agencije Roskosmos Dmitrij Rogozin izjavio je da je njegova poseta Sjedinjenim Američkim Državama na poziv NASA otkazana zato što je u toku "drugi američki građanski rat".

Život

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.01.2019.

14:30

Rogozin otkazao posetu: U toku je
Foto: EPA/TASS/HOST PHOTO / POOL

"Amerika je zapravo zahvaćena svojim drugim građanskim ratom", rekao je Rogozin u intervjuu za TV kanal Rosija 24.

NASA je, kako je dodao, "pala kao žrtva unutrašnje borbe u SAD", a čitava situacija sa spiskom sankcija je sramota, prenosi TAS.

"To je potpuno međunarodno bezakonje i uopšte me ne zanimaju motivi za kojima su se povodili ljudi u Obaminoj administraciji ili aktuelnom senatu", rekao je Rogozin.

Rogozin je rekao i da je NASA zainteresovana da Roskosmos razvija verziju rakete Sojuz za letove na Mesec. NASA je prethodno saopštila da je rusku stranu obavestila o odlaganju planirane posete Rogozina SAD, ali da nastavlja sa njenom pripremom uprkos kritikama u Vašingtonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: