"Ako dete ispoljava poremećaje, treba lečiti roditelje" VIDEO

Što je Bog sastavio, čovek neka ne rastavlja. To piše u Novom zavetu. A statistika kaže da se u Srbiji godišnje rastavi oko 9.000 brakova. Jer se partneri udalje, nestane ljubav i svađe su sve češće. Svaki šesti brak se razvede, svaki četvrti je u krizi, kaže statistika. Zbog čega nastaju problemi? Kada dete spaja, a kada razdvaja partnere? Može li da se spase loš brak?

Život

Izvor: B92

Utorak, 08.01.2019.

08:29

Foto: Thinkstock

Pitali smo i vas - ima li spasa za loš brak, i velika većina, čak 70 odsto, odgovorilo je da nema.

"Prve godine starosti je zanimanje majka, to je veliki posao. Žene imaju neke centre u mozgu za negu drugoga. To je biologija, briga o potomstvu i to maksimum dostigne kada dođe dete", rekao je, u "Jutru" na TV Prva, psihijatar prof.dr Jovan Marić.

On je dodao da deca mogu da postanu faktor koji će da spase brak, ali ne uvek.

Na pitanje koji su to slučajevi u kojima brak može da sačuva dete, socijalni psiholog Vesna Tomić je rekla da dete može da potpomogne da se prevaziđu krize, ukoliko su one manje.

"Manje probleme, koji se rešavaju svakodnevno, uobičajenom komunikacijom, može dete da pomogne. Sve drugo, samo dodatno komplikuje", rekla je Tomićeva.

Marić je dodao da kad dete "ispoljava poremećaje - treba lečiti roditelje".

Šta treba raditi i da li treba ostati u lošem braku, pogledajte u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: