I oni danas slave Božić

Božić danas slave i mnoge svetske zvezde. Neki od njih su odlučili da najveći hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru zbog svojih predaka, drugi zbog partnera, a pojedini zbog ljubavi prema pravoslavlju.

Život

Izvor: B92, dnevnik.rs

Ponedeljak, 07.01.2019.

16:32

I oni danas slave Božić
GettyImages

Glumac Kristijan Bejl primio je pravoslavnu veru nakon ženidbe sa Sandrom Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla.

I britanska manekenka Naomi Kembel odlučila je da slavi Božić po Julijanskom kalendaru zbog svog partnera, ruskog tajkuna Vladislava Doronjina.

Zvezda rijaliti programa Kim Kardašijan, koja je poreklom iz Jermenije, takođe slavi 7. januara.
GettyImages
Glumica Dženifer Aniston nasledila je pravoslavnu veru od oca Džona, koji je rođen kao Janis Anastasakis na Kipru, zbog čega i ona slavi pravoslavni Božić.

I Tom Henks je zbog ljubavi napustio katoličanstvo. Glumac je prešao u pravoslavlje kada se oženio Ritom Vilson, koja je bugarskog i grčkog porekla.

Frontmen grupe "Dipeš mod" Dejv Gan takođe je od supruge grčkog porekla Dženifer Skilaz preuzeo pravoslavnu veru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: