- Vesti -

"You talkin' to me?", na niškoj pijaci

Američki glumac, producent i reditelj, jedna od najvećih holivudskih zvezda i dvostruki oskarovac, Robert de Niro brao je paradajz u selu Čokot kod Niša i prodavao ga na niškoj pijaci.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen YouTube/Movieclips
Printscreen YouTube/Movieclips

Priču "Robet de Niro je prodavao paradajz na niškoj pijaci", iz knjige "Neviđena Srbija" pisca Vlade Arsića, objavljujemo u saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna. Knjigu možete kupiti u svim Laguninim knjižarama kao i na sajtu izdavača.

Međutim, ovu neobičnu ulogu nećete naći u njegovoj izuzetnoj filmografiji iz prostog razloga što nije reč o filmu, već o stvarnom životu.

Naime, pre nego što je postao protagonista u kultnim filmovima poput "Taksiste", "Kuma", "Lovca na jelene" ili "Dvadesetog veka", De Niro je uživao u avanturama i putovanjima. Sredinom šezdesetih godina putovao je Evropom da bi se na putu za Bliski istok nekoliko dana zadržao u dolini Južne Morave.

Vremešne Nišlije pamte da je u sumrak jednog letnjeg dana 1967. godine, na izlazu iz Niša zaustavio seljaka sa zaprežnim kolima. Nisu se razumeli, ali je Radovan Đokić shvatio da stranac traži prenoćište. Poveo ga je kući i umesto u seniku, kako je neznanac tražio, uveo ga u kuću i primio kao najdražeg gosta. Štaviše, sutradan ga je, na rastanku, ispratio sa tek ispečenom pogačom i nekoliko kriški sira. Da mu se nađu.

Pročitajte još:

De Niro ovaj susret nije zaboravio, kao ni njegov domaćin. Lako su se prepoznali kada je naredne godine došao, ovoga puta u folksvagenu nemačkih registracija. U selu Čokot zadržao se tri dana radeći isto što i drugi seljani: išao u baštu, brao paradajz i paprike, čistio štalu... Štaviše, svojom folcikom je prevozio robu svog domaćina na nišku pijacu, zajedno s njim stajao i prodavao.

U međuvremenu, život ga je daleko odveo, postao je megazvezda i jedan od najpoznatijih ljudi u svetu. U susretu sa tadašnjim srpskim predsednikom, pre desetak godina, izjavio je da se i sam pomalo oseća Srbinom. Ovu izjavu s ponosom su preneli svi srpski mediji, ali ju je malo ko razumeo. Osim možda žitelja niškog sela Čokot.

strana 1 od 126 idi na stranu