Glumica dobila 9,5 miliona dolara zbog seksualnog uznemiravanja

Glumica albanskog porekla Ilajza Dušku, koja je kratko igrala u seriji "Bul", dobila je 9,5 miliona dolara od Si-Bi-Esa da bi odustala od tužbe za seksualno uznemiravanja od strane Majkla Vederlija koji tumači glavnu ulogu.

Život

Izvor: B92

Petak, 14.12.2018.

21:42

Glumica dobila 9,5 miliona dolara zbog seksualnog uznemiravanja
GettyImages

Njujork tajms piše da joj je isplaćena suma nakon dogovora, a iznos je jednak sumi koju bi zaradila da je ostala član ekipe u četiri sezone.

Dušku se priključila ekipi serije u martu 2017. godine u tri epizode, a u planu je da bilo da postane redovan član ekipe.

Zatim su, navodno, usledili neprijatni komentari Vederlija o njenom izgledu, silovanju i priči o "trojci". Ona mu se suprotstavila, ali je ubrzo izašla iz serije, ljuta zbog Vederelijevog ponašanja.

Vederli se izvinio zbog svog ponašanja u Tajmsu priznajući da je "tokom pripreme emisije, napravio neke šale ismevajući neke delove u scenariju."

"Kada mi je Eliza rekla da joj se ne sviđa moj rečnik i pokušaj humora, osećao sam se poniženo jer sam je uvredio i odmah sam se izvinio. Nakon razmišljanja o ovome, bolje razumem da ono što sam rekao nije bilo smešno i nije prikladno i žao mi je zbog bola koji sam naneo Elizi ", dodao je on.

Ovaj "dogovor" usledio je nakon što je dugogodišnji direktor CBS-a, Les Munves sklonjen, nakon više navoda o seksualnom zlostavljanju.

Tajms je takođe nedavno objavio da je Munves "uništio dokaze i obmanuo istražioce" kako bi spasio svoju reputaciji i paket od 120 miliona za otpremnine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: