- Vesti -

Glumica dobila 9,5 miliona dolara zbog seksualnog uznemiravanja

Glumica albanskog porekla Ilajza Dušku, koja je kratko igrala u seriji "Bul", dobila je 9,5 miliona dolara od Si-Bi-Esa da bi odustala od tužbe za seksualno uznemiravanja od strane Majkla Vederlija koji tumači glavnu ulogu.

Izvor: Mashable, Nedeljnik
Podeli
GettyImages
GettyImages

Njujork tajms piše da joj je isplaćena suma nakon dogovora, a iznos je jednak sumi koju bi zaradila da je ostala član ekipe u četiri sezone.

Dušku se priključila ekipi serije u martu 2017. godine u tri epizode, a u planu je da bilo da postane redovan član ekipe.

Zatim su, navodno, usledili neprijatni komentari Vederlija o njenom izgledu, silovanju i priči o "trojci". Ona mu se suprotstavila, ali je ubrzo izašla iz serije, ljuta zbog Vederelijevog ponašanja.

Vederli se izvinio zbog svog ponašanja u Tajmsu priznajući da je "tokom pripreme emisije, napravio neke šale ismevajući neke delove u scenariju."

"Kada mi je Eliza rekla da joj se ne sviđa moj rečnik i pokušaj humora, osećao sam se poniženo jer sam je uvredio i odmah sam se izvinio. Nakon razmišljanja o ovome, bolje razumem da ono što sam rekao nije bilo smešno i nije prikladno i žao mi je zbog bola koji sam naneo Elizi ", dodao je on.

Ovaj "dogovor" usledio je nakon što je dugogodišnji direktor CBS-a, Les Munves sklonjen, nakon više navoda o seksualnom zlostavljanju.

Tajms je takođe nedavno objavio da je Munves "uništio dokaze i obmanuo istražioce" kako bi spasio svoju reputaciji i paket od 120 miliona za otpremnine.

strana 1 od 135 idi na stranu