Ruski pop voli luksuz: Torba od 3.400 i sat od 30.000 dolara

Ruski pravoslavni pop Vjačeslav Baskakov voli luksuznu garderobu, i to je do skoro rado delio sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Instagram. Među omiljenim robnim markama su mu Guči i Luj Viton.

Život

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

21:00

Default images

Međutim, zbog brojnih kritika, on je izbrisao nalog. Ovom popu ili njegovom nadređenom nije se dopala medijska pažnja koju je dobio zbog ljubavi prema skupocenoj obući i torbama.

Njegovi pratioci su mogli da vide da on, osim cipela i torbi marke Guči, od kojih jedna košta čak 3.400 dolara, voli i papuče, torbe i kofere marke Luj Viton. Zanimljivo je da je Gučijeve cipele upario sa ženskom torbom iste robne marke. Cipele koje je na jednoj od fotografija imao koštaju nešto više od hiljadu dolara.

Crkveni poglavari su osudili ovakvo ponašanje Baskakova i naveli da će morati da odgovara pred disciplinskom komisijom.

"Nadam se da će se ovaj pastir urazumiti", rekao je portparol ruskog patrijarha Kirila.

On je dodao i da život pravoslavnog sveštenika ne može da se podeli između ličnog i javnog, ali poručuje "da nijedan sveštenik ne može da radi kao sveštenik u crkvi od jutra do ručka, a onda da bude ko god poželi od ručka do večere". Ovo nije prvi put da rusku crkvu potresa sličan skandal. Pre nekoliko godina, tačnije 2012. godine, sam Kiril je dospeo u žižu javnosti kada se na jednoj fotografiji videla refleksija sata u staklu drvenog stola. Sat je bio marke "Breguet” vrednosti 30.000 dolara.

Njegovi asistenti su nespretno "izbrisali" sat sa ruke, ali su zaboravili da uklone refleksiju sata na staklu drvenog stola. Crkva se tada izvinila.

I sam Baskakov, koji je rekao da mu je žao zbog fotografija, izvinio se u javno nedelju, istakavši da će da snosi posledice i pretrpi svaku kaznu koju mu odrede zbog takvog ponašanja "budući da se ne ponašam ponizno i odgovarajuće".

I ranije je negirao da poseduje modne dodatke kuća Guči i Luj Viton tvrdeći da su sve fotografije nastale u tim radnjama i da ne poseduje sve te stvari, prenosi Gardijan. Jednom prilikom je rekao i da je na "običnu" obuću ušivao šnale koje podsećaju na one koje na svojim cipelema ima Guči.

"To su jeftine cipele, samo deluju ekstravagantno", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: