Kako oni žive: "Mesec dana mog života"

Izložba fotografija "Mesec dana mog života" predstavljena je sinoć u holu Gradske opštine vračar. Svaku od 100 fotografija pratile su dirljive dečje priče, a njihovi autori, deca i mladi iz domova, upotpunili su veče svojim smehom i divnim anegdotama nastalim kroz dugogodišnje druženje sa saradnicima Centra za pozitivan razvoj dece i omladine, organizatora izložbe.

Život

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

10:22

Kako oni žive:
Foto: CEPORA

Izložba je nastala tako što su deca iz Zvečanske mesec dana fotografisala sve ono što im je važno, a zatim svaku fotografiju povezali sa svojim iskustvom, željama i razmišljanjima.

"Neke od ovih fotografija su toliko emotivne da ne možete da ne zaplačete. Toliko emocija, ozbiljnog razmišljanja o svetu, ljudima, porodici... Podsete vas na to šta sve ova deca nose sa sobom svaki dan. A onda kada ih vidite ovde, nasmejane, vesele, kako vam pričaju o svojim ciljevima, željama, gde planiraju da idu i šta da rade, shvatite kako su oni mali heroji koji su nekad i jači od nas velikih, odraslih”, istakao je jedan od posetilaca izložbe.

"Volimo da kažemo da želimo da osnažimo decu da oni sami budu autori svojih priča, da ne dozvole da ih oblikuje to što neko drugi vidi u njima, što ih neko sažaljeva ili pretpostavlja da su nekakvi kakvi nisu. Svi naši projekti za decu bez roditeljskog staranja imaju za cilj da oni bolje razumeju sebe i druge, ostvare svoje potencijale, da budu jednistvene, uspešne, srećne osobe”, navodi Lidija Bukvić, programski direktor Centra.

Izložba je bila i prodajnog karaktera, a činjenica da su gotovo sve fotografije odnete za manje od dva sata trajanja izložbe, govori o kvalitetu samog događaja i želje ljudi da pruže podršku daljem radu sa decom i mladima bez roditeljskog staranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: