Noćni klubovi u Berlinu postaju skloništa za beskućnike

Dva berlinska noćna kluba, Astra kulturhaus i Bi Nuu, donela su odluku da jednom nedeljno tokom januara i februara ustupaju prostorije beskućnicima.

Život

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.12.2018.

08:00

Noćni klubovi u Berlinu postaju skloništa za beskućnike
Foto: Thinkstock

Klubovi će napraviti raspored po kome će jednom nedeljno pustiti beskućnike da se ugreju i prenoće u njihovim prostorijama, piše nemački sajt Tagesšpigl.

Na taj način zaštitiće ih od zime, a kako su istakli, nadaju se da će podstaći i druge klubove i ugostiteljske objekte da urade isto.

Januar i februar važe za najhladnije mesece u glavnom gradu Nemačke, a upravo će tada beskućnici imati priliku da se zaštite od zime, koja je do sada imala kobne posledice po ljude koji su tokom tih dana boravili na ulicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: