Devetogodišnjak "smekšao" političare i ukinuo 100 godina staru zabranu

Devetogodišnji dečak iz grada Severansa u američkoj saveznoj državi Kolorado uspeo je da "smekša" gradsko veće, pa je ono ukinulo gotovo stogodišnju zabranu grudvanja i vratilo deci pravo na zimske radosti.

Život

Izvor: B92, Srna

Petak, 07.12.2018.

08:00

Devetogodišnjak
Thinkstock / Ilustracija

Dejn Best je objasnio da se obratio gradskim vlastima kako bi ih uverio da se prizovu razumu i promene zakon, prenose agencije pozivajući se na lokalne medije.

"Današnja deca moraju da imaju dobar razlog da odu da se igraju napolju", rekao je Best u ponedeljak na sednici gradskog veća.

"Istraživanja govore da nedostatak igre na otvorenom vodi u gojaznost, ADHD (poremećaj pažnje praćen hiperaktivnošću), anksioznost i depresiju", nabrajao je devetogodišnjak i objasnio da "želi da baci grudvu snega, a da time ne prekrši zakon".

Gotovo sto godina stara zabrana bacanja bilo kakvog kamena ili projektila, što se nažalost se odnosi i na grudve snega u gradu od 4.000 stanovnika, je zastarela i podrazumeva da bilo koje dete koje baci grudvu krši zakon.

"Deca Severansa samo žele pravo na grudvanje kao i sva druga deca na svetu", rekao je Dejn.

Njegovi argumenti su bili uverljivi pa je gradsko veće jednoglasno ukinulo zabranu. Nakon glasanja gradonačelnik je ponudio Dejnu da baš on bude taj koji će baciti prvu grudvu - po zakonu.

Dečak je rekao da će mu najdraža meta biti njegov mlađi brat i da će dati sve od sebe da ne razbije prozorska stakla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: