- Vesti -

Šon Pen snima film o ubijenom novinaru VIDEO

Američki glumac Šon Pen boravi danas u Istanbulu, gde snimaju dokumentarni film o novinaru Džamalu Kašogiju, koji je 2. oktobra ubijen u saudijskom konzulatu u tom turskom gradu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Turska agencija Anadolija prenela je da je Pen, glumac sa dva Oskara, bio ispred saudijskog konzulata, gde je njegova ekipa snimala.

Mediji su preneli video-snimak na kojem se vidi Pen u crnom odelu kako razgovara sa kamermanom ispred ograde turske policije koja sprečava pristup konzulatu.

Kašogi je u tom diplomatskom predstavništvu Saudijske Arabije ubijen 2. oktobra kada je otišao po dokumenta potrebna za venčanje s turskom državljankom.

To ubistvo je izazvalo negodovanje međunarodne zajednice i pokvarilo sliku Saudijske Arabije, iako je princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman demantovao da je umešan.

Pen (58) je poznat po zauzimanju stavova o politici i američkom društvu uopšte, ali i po inicijativama koje druge zemlje smatraju spornim.

Glumac je izazvao kritiku 2015. godine kada je s jednom glumicom napravio intervju s meksičkim narko-dilerom Hoakinom Gusmanom, poznatom kao El Čapo, dok je kriminalac bio u bekstvu.

Pen je osvojio dva Oskara za uloge u filmovima "Mistična reka" i " Milk".

strana 1 od 135 idi na stranu