Šon Pen snima film o ubijenom novinaru VIDEO

Američki glumac Šon Pen boravi danas u Istanbulu, gde snimaju dokumentarni film o novinaru Džamalu Kašogiju, koji je 2. oktobra ubijen u saudijskom konzulatu u tom turskom gradu.

Život

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2018.

16:37

Šon Pen snima film o ubijenom novinaru VIDEO
Foto: Getty

Turska agencija Anadolija prenela je da je Pen, glumac sa dva Oskara, bio ispred saudijskog konzulata, gde je njegova ekipa snimala.

Mediji su preneli video-snimak na kojem se vidi Pen u crnom odelu kako razgovara sa kamermanom ispred ograde turske policije koja sprečava pristup konzulatu.

Kašogi je u tom diplomatskom predstavništvu Saudijske Arabije ubijen 2. oktobra kada je otišao po dokumenta potrebna za venčanje s turskom državljankom.

To ubistvo je izazvalo negodovanje međunarodne zajednice i pokvarilo sliku Saudijske Arabije, iako je princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman demantovao da je umešan. Pen (58) je poznat po zauzimanju stavova o politici i američkom društvu uopšte, ali i po inicijativama koje druge zemlje smatraju spornim.

Glumac je izazvao kritiku 2015. godine kada je s jednom glumicom napravio intervju s meksičkim narko-dilerom Hoakinom Gusmanom, poznatom kao El Čapo, dok je kriminalac bio u bekstvu.

Pen je osvojio dva Oskara za uloge u filmovima "Mistična reka" i " Milk".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: