- Vesti -

Stogodišnji milijarder: Svakodnevno učim sina ponašanju na poslu

Najstariji milijarder na svetu Čang Jun Čung iz Singapura ima 100 godina, ali svakoga dana ide na posao, jer kaže da ostanak kod kuće nije opcija za njega. Kod kuće bi mu bilo dosadno, dodao je on.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock/Ilustracija
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Iako je predao ulogu izvršnog predsedavajućeg svom sinu Teu Siongu Sengu početkom godine, Čang je rekao za CNBC da je odlazak na posao njegova stalna navika.

Svakog dana pišem sve moje aktivnosti u dnevnik, kaže Čang i dodaje da predstavnici svih odseka dolaze da ga vide.

Za njega to je način da mu um bude aktivan i da ostane u kontaktu sa kompanijom koju je osnovao 1967. godine sa dva polovna broda.

"Ne mogu da ostanem kod kuće", rekao je najstariji milijarder na svetu i dodao "da bi mu bilo veoma, veoma dosadno".

U sklopu dnevne rutine, Čang podučava sina kako da upravlja svojim temperamentom u situacijama visokog pritiska.

Teo kaže da ga je otac naučio da ljudi treba da vas poslušaju, ne zbog autoriteta, ne zbog moći, ili zato što ste žestoki, već više zbog integriteta i kvaliteta, da vas zapravo poštuju i slušaju.

Vesti

Britanac uzeo 8.000 funti za knjigu o Srbiji, a knjige još nema

Britanac Kevin Šenon pre pet godina prepešačio je 900 kilometara kroz Srbiju. Uz podršku Turističke organizacije Srbije osetio je gostoprimstvo srpskih domaćina i odlučio da o Srbiji napiše knjigu. Kako bi za to prikupio novac, pokrenuo je onlajn kampanju. Na račun mu je leglo 8.000 funti, ali na adrese donatora knjiga nikada nije stigla.

Vesti nedelja 9.12. 21:33 Komentara: 8
strana 1 od 112 idi na stranu