- Vesti -

Restoran daje besplatan obrok ako uradite ovo

Zona bez telefona (No phone zone) je novi program u britanskom restoranu "Frenki i Beni", kojim nameravaju da smanje korišćenje telefona za stolom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Britanski restoran predstavio je zonu bez mobilnih telefona nakon što su sproveli anketu o tome koliko korišćenje telefona ima uticaja na porodične večere.

Oni od sada u ponudi imaju besplatne obroke za decu čiji roditelji ostave telefone na ulazu u restoran.

Skoro 20 odsto ispitane dece je reklo kako njihovi roditelji radije provode vreme koristeći telefon nego razgovarajući s njima. Među ispitanicima su i roditelji, te je čak 23 odsto ispitanih roditelja priznalo da proveravaju telefon u toku jela, neki čak i kad im se deca obrate i razgovaraju s njima.

Osim toga, bilo je i dece koja su rekla kako nekad skrivaju mobilne telefone svojih roditelja kako bi oni imali više vremena za njih.

Zaposleni u restoranu će roditeljima doneti posebnu kutiju u koju će odložiti telefone tokom jela, a rukovodstvo restorana tvrdi da će ovaj program potrajati

Vesti

Britanac uzeo 8.000 funti za knjigu o Srbiji, a knjige još nema

Britanac Kevin Šenon pre pet godina prepešačio je 900 kilometara kroz Srbiju. Uz podršku Turističke organizacije Srbije osetio je gostoprimstvo srpskih domaćina i odlučio da o Srbiji napiše knjigu. Kako bi za to prikupio novac, pokrenuo je onlajn kampanju. Na račun mu je leglo 8.000 funti, ali na adrese donatora knjiga nikada nije stigla.

Vesti nedelja 9.12. 21:33 Komentara: 8
strana 1 od 112 idi na stranu