Palma posetio beduinsko selo i zaplesao sa domaćinima FOTO/VIDEO

Trećeg dana posete Dragana Markovića Palme Egiptu, delegacija je posetila beduinsko selo Hamata.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 18.11.2018.

12:40

Palma posetio beduinsko selo i zaplesao sa domaćinima FOTO/VIDEO

Koliki značaj su egipatski domaćini pridali poseti Dragana Markovića Palme, predsednika Jedinstvene Srbije, narodnog poslanika i predsednika Skupštine Jagodina, govori i poseta pravom beduinskom naselju Hamata u pustinji južno od mesta Marsa Alam.

Domaćin srpske delegacije general Ahmed Abdalah organizovao je posetu beduinskom selu, u kome su Palma i delegacija koju predvodi, srdačno dočekani od velikog broja beduina.

Domaćini su prikazali svoj tradicionalni ples sa mačevima, tradicionalnu muziku, način života i tradicionalni način ishrane.

Beduini su inače veoma dosledni svojoj tradiciji, kulturi i teško prihvataju drugačiju kulturu i običaje.
Žive i rade onako kako su radili vekovima unazad. Bave se stočarstvom, gajenjem kamila i koza. Žive u šatorima raštrkani po pustinjskim prostranstvima.

U ovoj beduinskoj zajednici živi i 280 dece koji su rado pritrčavali Palmi i družili se sa njim.

Marković je otplesao tradicionalni ples sa domaćinima, čuo njihovu tradicionalnu muziku, ali je uspeo da ih nauči melodiji pesme "Cvetak zanovetak" Svetlane Cece Ražnatović.

Beduini su, zauzvrat, skandirali generalu Abdalahu i Draganu Markoviću Palmi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: