Ima 125 god, puši osam decenija i ima 7-godišnjeg sina: Tajna je u?

Prema biolozima, dugovečnost je prosečni životni vek očekivan u idealnim uslovima. Kako definišemo“idealne uslove” može da se razlikuje od osobe do osobe.

Život

Izvor: Radiosarajevo.ba

Subota, 17.11.2018.

17:33

Ima 125 god, puši osam decenija i ima 7-godišnjeg sina: Tajna je u?
Foto: Youtube printscreen

Neki mogu reći da je bitna genetika. Ali, čak i ako vaši preci nisu živeli dugo, to ne znači da ćete i vi živeti toliko koliko i oni, piše Radiosarajevo.ba. Genetika vam samo može pružiti najviše 30 odsto očekivanog trajanja života. Ostalo je sve na vama i sve je pod vašom kontrolom, poput ponašanja, ishrane i načina života.

Dok mnogi stogodišnjaci tvrde da su ishrana, vežbanje i zdrav stil života doprineli njihovoj dugovečnosti, drugi ljudi potpuno razbijaju te teorije.

Jedan od njih je i 125–godišnji (neki tvrde da ima 117, a neki i 135, nije tačno potvrđeno jer nema izvod iz matične knjige rođenih) starac iz Libana Suliman Al-Mul, koji usput rečeno, i svakodnevno puši cigarete 80 godina.

On je tako energičan i okretan, kuva, cepa drva, šeta dnevno oko tri kilometra i ima sedmogodišnjeg sina, piše Life coach code. Dva puta se ženio, njegova prva supruga umrla je nakon 70 godina života, s njom je imao sedmoro dece. Sada živi s drugom suprugom. I još uvek gleda žene, tvrdi ona.

Njegov savet za zdravlje i dugovečnost je da treba jesti zdravu hranu.

“Tajna je u vrsti i kvalitetu ishrane. Jedem koliko mi je potrebno. Nemojte da se približavate hrani koja sadrži nepoznate sastojke i klonite se ulja proizvedenih na tržištu. Čisto maslinovo ulje, med i kozji pročišćeni maslac su eliksir za dobro zdravlje i dug život.”

Još jedna tajna je poseban "čarobni" čaj za koji tvrdi da može da oživi i mrtve. Recept za ovaj čaj je jednostavna mešavina: rogač, timijan, kvinoa i anisa

On sve ovo zajedno stavi u vruću proključalu vodu da odstoji, procedi i popije svaki dan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: