- Vesti -

Slavni pevač izjavio da više nije musliman

Nekadašnji član pop grupe "One direction", britanski pevač Zejn Malik priznao je da više sebe ne identifikuje sa islamom i da više nije musliman.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Jedan od najplaćenijih umetnika u muzičkoj industriji, 25-godišnji Zejn Malik kazao je u intervjuu za britanski "Vog" da više ne veruje ni u jednu religiju.

"Ne kažem da sam musliman. Verujem da religiozna uverenja treba da budu krajnje intimna i da pojedinac treba da ih zadrži za sebe", istakao je Malik, inače dečko popularne manekenke Điđi Hadid.

Pevač kaže da mu je važnije da bude dobar čovek.

"Ne verujem da morate da jedete određeno meso koje vam religija naređuje, ne verujem da morate da pročitate molitvu na određenom jeziku pet puta dnevno. Ne verujem u bilo šta od toga. Smatram da je najvažnije biti dobra osoba", dodao je.

Foto: Getty
Foto: Getty

Muzičar je potom kazao da ne voli preterano da govori o veri zato što se obično ta priča pretvori u "nakaradnu religioznu debatu filozofa", ali je istakao da više ne praktikuje islamske 'dužnosti', uključujući svakodnevnu molitvu i konzumiranje samo halal mesa.

I dok su ga mnogi podržali što je otvoreno govorio o svojoj veri, ali i životnim uverenjima, njegove izjave su naišle i na mnoštvo negativnih komentara u kojima su mu korisnici interneta poručili "da treba da se stidi svojih komentara".

Vesti

strana 1 od 139 idi na stranu