Ovaj komad kraljičinog nakita plaćen je 32 miliona dolara

Veliki privezak od prirodnih bisera i dijamanata, koji je pripadao francuskoj kraljici Mariji Antoaneti, prodat je u sredu u Ženevi na aukciji kuće Sotbi za rekordna 32 miliona dolara

Život

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 15.11.2018.

08:43

Ovaj komad kraljičinog nakita plaćen je 32 miliona dolara
Foto: Gettyimages

Ovaj privezak, koji je pripadao dinastiji Burbon-Parma, bio je jedna od najznačajnijih ponuda aukcijske kuće, prenosi AP.

Na prodaju je stavljen nakit koji je nekada pripadao francuskoj kraljici Mariji Antoaneti, a neki komadi nisu viđeni u javnosti u proteklih 200 godina.

Marija Antoaneta, supruga kralja Luja XVI, pogubljena je u Francuskoj revoluciji 1793. godine, a pre nego što je odvedena na giljotinu, uspela je da tajno svojim rođacima pošalje neke komade svog raskošnog nakita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: