"Klinton mi je delio komplimente i konačno rekao ok"

Monika Levinski se otvorila i odlučila javno da ispriča pikanterije koje su godinama golicale maštu javnosti - od toga kako je Klinton zaveo do toga kako je umazala legendarnu plavu haljinu.

Život

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

22:15

Default images

Monika Levinski je u proteklih dvadesetak godina govorila za razne medije, ali je retko pominjala detalje svoje afere s bivšim predsednikom SAD Bilom Klintonom.

Međutim, dokumentarnim serijalom “The Clinton Affair” televizijske mreže A&E to se promenilo.

Objasnila je da je odlučila da učestvuje u dokumentarcu o aferi s predsednikom jer ne želi da se nešto slično ikada više dogodi nekoj mladoj osobi.

Naime, tokom afere s predsednikom, Levinski je bila 22-godišnja neplaćena pripravnica u Beloj kući.

U epizodi koju je pogledala ekipa Njujork posta, Levinski je rekla da uopšte nije znala da ima fleku na haljini. Kako tvrdi, u jednom trenutku je pomislila da se radi o mrlji od spanaća.

Kako je objasnila, mrlja na haljini je ostala posle seksualnog odnosa sa predsednikom u kupatilu Ovalne kancelarije, pošto joj je Klinton poklonio ukrasnu iglu za šešir i knjigu Volta Vitmana “Vlati trave” (Leaves of Grass).

“To što mi je poklonio ovu knjigu za mene je imalo posebno značenje. To je intimna knjiga koja se ne daje olako. Sve što me mučilo: da li je to što osećam stvarno? Postoji li tu nešto? Sve te nesigurnosti su nekako nestale kad mi je poklonio ovu knjigu”, rekla je Levinski.

Ušla je u Ovalnu kancelariju sa Klintonom i njegovom sekretaricom, koja se posle nekoliko trenutaka sakrila. Klinton joj je predao poklone i rekao: “Slatka si sa tim svojim šeširima” ili “Ti i tvoji šeširi”, tako nešto - podsetila se Levinski.

“Uputili smo se prema kupatilu, gde smo postali još intimniji. Delio mi je komplimente, ja sam uzvraćala. Došli smo do tačke u kojoj bi on u ranijim susretima uvek stao. Nekako sam zastala i pitala da li želi da nastaviti. On je konačno rekao: ok”, dodala je Lewinsky.

“Onda je on završio, a ja sam ga zagrlila. I on je mene zagrlio. Posle toga sam otišla”. Levinski je objasnila i šta se događalo posle fatalnog susreta.

“Toga dana izašla sam na večeru. Niko od ljudi koje sam srela nije rekao da imam mrllje po celoj haljini”. Kada su informacije o njihovoj aferi iscurile u javnost, Klinton je to u početku negirao. “Nisam imao polne odnose s tom ženom”, rekao je na konferenciji u Beloj kući, stojeći uz svoju suprugu Hilari Klinton. Posle toga, haljina je poslužila kao dokaz jer je na haljini ostao Klintonov DNK, pa nije imao izbora, nego je morao javno da prizna svoje nestašluke s pripravnicom.

Skandal je ubrzo postao globalan, pa čak i na neko vreme zatresao Klintonovu predsedničku poziciju. U nizu kasnijih intervjua, Levinski je objašnjavala da se godinama krila od javnosti i često pomišljala na samoubistvo.

Isticala je da zamera medijima što Klintonu nisu nikad postavljali škakljiva pitanja kojim je ona bila redovno izložena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: