- Vesti -

Niz neobičnih pojava na nebu uznemirilo pilote FOTO

Dva pilota komercijalnih letova tvrde da su videli misteriozne objekte kako lete u blizini njihovih aviona na nebu iznad Irske, pre nego što su rapidno promenili pravac.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Printscreen / Donal Brady
Foto: Youtube Printscreen / Donal Brady

Irska avionska kontrola je pokrenuia istragu kako bi se utvrdila šta se krije iza pojavljivanja svetlećih objekata.

Dva iskusna pilota su letela na ekstremno velikoj visini na zakazanim letovima pre nego što su iznad jugozapadne obale Irske ugledali nedeinfikovani leteći objekat sa jakim svetlima.

Kako piše britanski Miror ovaj događao se desio prošlog petka u 6:47 po lokalnom vremenu. Pilot avio kompanije Britiš ervejz, koji je upavljao avionom od Montreala prema Hitrou, kontakitrao je avionsku luku u irskom gradu Šenonu

Kako je ispričao za lokalne medije "primetio je jaka svetla na nebu, objekat se priližio sa leve strane, a potom ubrzao ka severu".

S obzirom da su se objekti kretali jako brzo, on je isprva pomislila da je reč o vojnim vežbama, ali se nakon kontaktiranja kontrole leta ubrzo uverio da nisu prijavljene takve aktivnosti.

Da stvar bude još čudnija, ista događanja na nebu prijavio je još jedan pilot koji je imao slično iskustvo.

Na njegovoj putanji se pojavilo čak nekoliko objekata, koji su takođe obasjali nebo svetlošću, a prva asocijacija je bio meteor ili neki sličan objekat iz svemira koji je ušao u atmosferu. Takođe, oni su za nekoliko sekundi nestali iz njegovog vidokruga.

"Izgledalo je kao da su prošli brzinom od dva maha, dakle, duplo brže od brzine zvuka", objasnio je pilot druge kompanije.

I dok je ovaj slučaj dospeo u medije, a veliki broj ljudi ima podeljenja mišljenja oko neidentifikovanog objekta, Irci ne žele da otkriju detalje.

"Proverićemo sve navode pilota o aktivnostima koje su se dogodile u petak, 9. novembra. Ali, ne bi bilo prikladno da nešto komentarišem dok istraga još uvek traje", deo je saopštenja irske kontrole leta.

Vesti

strana 1 od 139 idi na stranu