"Tarantino je kreten! Ne, ja to sigurno nisam rekao" FOTO

Kompozitor Enio Morikone, koji je 2016. dobio Oskara za najbolju filmsku muziku za "Podlih osam" Kventina Tarantina, demantovao je da je kritikovao tog američkog reditelja u intervjuu nemačkom Plejboju i nazvao ga kretenom.

Život

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

10:19

Kventin Tarantino / Foto: Getty

Morikone je u saopštenju za medije naveo da je ta izjava lažna.

"Nikad nisam dao intervju nemačkom Plejboju i nisam Tarantina nazvao kretenom, a svakako ne mislim da su njegovi filmovi đubre", naveo je kompozitor.

Zato je najavio da će da tuži pomenuti magazin.

Nemački Plejboj objavio je intervju sa tim kompozitorom u kojem je on navodno rekao da je Tarantino "kreten" jer filmove pravi tako što krade od drugih i zatim to spaja u svoja ostvarenja, nazivajući ih smećem. On je u tom intervjuu navodnom loše govorio i o Oskaru, navodi Gardijan.
Enio Morikone i Kventin Tarantino / Foto: Getty
"Nije originalan. Ne može da se poredi sa velikim imenima Holivuda poput Džona Hjustona, Alfreda Hičkoka ili Bilija Vajldera. Oni su bili sjajni. Tarantino samo smućka već viđene filmove", navodno je Morikone rekao o Tarantinu u pomenutom intervjuu.

Morikone je na svojoj stranici na Fejsbuku naveo da nikada nije davao negativne kritike Američke filmske akademije, niti loše govorio o Tarantinu, koga smatra "velikim rediteljem".

Morikone je naveo i da veoma voli da radi sa Tarantinom i da ga smatra hrabrim i velikom ličnošću.

"Zahvaljujući našoj saradnji, dobio sam Oskara, što je svakako jedno od najvećih priznanja u moj karijeri", dodao je kompozitor.
Enio Morikone i Kventin Tarantino / Foto: Getty

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: