Princ Čarls o budućoj kruni: "Nisam toliko glup"

Britanski princ Čarls izjavio je da će kao kraj prestati da javno govori o temama koje ga posebno zanimaju jer "nije toliko glup" da to radi, prenosi BBC.

Život

Izvor: BBC

Četvrtak, 08.11.2018.

19:37

Princ Čarls o budućoj kruni:
Foto: Gettyimages

Čarls već decenijama vodi borbu za zaštitu živote sredine, ali kaže da to nije izvodljivo kada postane monarh. Govoreći za dokumentarac BBC-ja, proslavljajući svoj 70. rođendan, princ je rekao da je "glupost" verovati da će nastaviti istim putem, jer će morati da funkcioniše u okviru "ustavnih parametara". On u dokumentarnom filmu govori o svojim istupima, koje mnogi nazivaju kao "mešanje" u politiku. Film prati prestolonaslednika dvanaest meseci, a autor Džon Bridkat kaže da je princ Čarls malo zbunjen kod upotrebe reči "mešanje", i umesto toga više voli da svoje istupe naziva "motivisanjem".

"Ako se mešanje naziva briga o gradovima iz unutrašnjosti, što sam radio pre 40 godina, onda ako je to mešanje, ja sam ponosan na to", rekao je princ Čarls.

On je dodao da su uloge princa od Velsa i kralja u potpunosti odvojene.

"Važno je zapamtiti da postoji samo jedno mesto za samo jednog suverena, ne za dva", rekao je on. "Dakle, ne možete da budete isti kao suveren, ako ste princ od Velsa ili naslednik. To su dve potpuno drugačije situacije." Na pitanje da li će se njegove javne kampanje nastaviti, rekao je:

"Ne, neće. Nisam toliko glup."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: