Nakon havarije, sledeće lansiranje "Sojuza" u novembru

Lansiranje rakete-nosača Sojuz-FG, prvo nakon incidenta koji se dogodio 11. oktobra, zakazano je za 18. novembar, izjavio je danas neimenovani izvor iz raketno-svemirske industrije Rusije.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2018.

15:32

Nakon havarije, sledeće lansiranje
Foto: NASA

"Lansiranje rakete Sojuz-FG preliminarno je planirano za 18. novembar", kazao je taj izvor i istakao da će to biti lansiranje rakete sa teretnim brodom "Progres MS-10", prenosi Tass.

Pre skoro dve nedelje došlo je do incidenta prilikom lansiranja rakete Sojuz ka Međunarodnoj svemirskoj stanici kada je došlo do havarije na nosaču. Ruski kosmonaut Aleksej Ovčinin i njegov američki kolega Nik Hejg bili su primorani da se katapultiraju usled kvara na motoru otiskivača samo nekoliko minuta nakon lansiranja.

Raketa je bila lansirana sa kosmodroma Bajkonur u Kazastanu, a šest sati kasnije je trebalo da pristane u Međunarodnu svemirsku stanicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: