Najveći engleski brod uplovio u njujoršku luku sa 1.500 mornara

Najveći brod ikada izgrađen za Kraljevsku ratnu mornaricu Velike Britanije, dug 284 metra, nalazi se u jednonedeljnoj poseti Njujorku.

Život

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 22.10.2018.

08:31

Najveći engleski brod uplovio u njujoršku luku sa 1.500 mornara
Foto: Thinkstock

Nosač aviona "Kraljica Elizabeta", koji može da ponese do 60 letelica, uplovio je u njujoršku luku u petak s oko 1.500 mornara, prenosi Asošiejted pres.

Komandant broda, kapetan Džeri Kid ocenio je da ta poseta "veoma simbolično" govori o "prisnom odnosu" britanske i američke ratne mornarice.

Brod je usidren tako da se s njega pruža pogled na Kip slobode, a mogu da ga vide putnici trajekta od Menhetna do Stejten Ajlenda.

Ministar odbrane Velike Britanije Gavin Vilijamson dočekao je "Kraljicu Elizabetu" u Njujorku.

"Brod 'Kraljica Elizabeta' simbol je naše posvećenosti našoj bezbednosti i bezbednosti naših saveznika. Njen ulazak u njujoršku luku pokazuje da su naše oružane snage spremne da stoje uz naše saveznike", naveo je Vilijamson na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: