- Vesti -

Da li ste nekada doživeli neki oblik seksualnog uznemiravanja? ANKETA

Neželjeno priljubljivanje, dodirivanje i unošenje u lice ili samododirivanje muškaraca po intimnim delovima tela, kao najeksplicitnije oblike seksualnog uznemiravanja, doživi veliki broj žena.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Statistika zabrinjava: Evo koliko je devojaka u Srbiji doživelo neželjeno dodirivanje

Seksualno uznemiravanje nad devojkama i mladićima je rasprostranjeno, a rezultati Autonomnog ženskog centra (AŽC) - "Mladi i iskustvo seksualnog uznemiravanja" pokazali su da su devojke značajno češće od mladića izložene pojedinačnim oblicima.

Kao najčešči primeri navode se nazivanje neprimerenim nadimcima poput "lutko", "zlato", "cico", ali i neželjeno dodirivanje, priljubljivanje, neželjeni pozivi i poruke seksualnog sadržaja, slanje poljubaca, oblizivanje, zviždanje.

S obzirom na to da ova tema sve više dobija prostor u medijima, a mnoge slave ličnosti otvoreno govore o svojim iskustvima na temu seksualnog uznemiravanja, rešili smo da vas pitamo da li ste vi ikada bili žrtva seksualnog nasilja ili osećali poniženo zbog nečije radnje sa seksualnom kontacijom.

Vesti

Ruski konzul uzalud je učio Karađorđa da pije čaj s rumom

Prva slava Karađorđevića bio je Sveti Kliment (25. novembar/8. decembar). Kao i svaka srpska kuća, i Karađorđevići su slavili krsno ime. Od drugih slava ona se razlikovala samo utoliko što su Karađorđevići, kad su bili vladari, slavi pridavali nešto veći značaj zbog zvanica koje su dolazile na čast i gošćenje.

Vesti sreda 31.10. 14:52 Komentara: 5
strana 1 od 140 idi na stranu