- Vesti -

Da li će roditelji ići u zatvor zbog jednog šamara? VIDEO

Da li se u vaspitavanju dece sve može rešiti razgovorom ili je nekad neophodna i ćuška?

U decembru ove godine Vladi Srbije će biti predat Nacrt građanskog zakonika koji se bavi tom temom, a o mnogim odredbama su podeljena mišljenja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"Eksplicitno napisati da je zabranjeno telesno kažnjavati decu kao meru disciplinovanja neće biti dovoljno. Ne treba da plašimo roditelje da će zbog jednog šamara biti pozvani u zatvor. Društvo treba da poruči da to nije u redu i sa porodicama u kojima se to dogodi preventivno da se radi", rekla je predsednica Centra za prava deteta Ivana Stevanović u emisiji "Jutro sa Jovanom i Srđanom".

Ona preporučuje adekvatne zabrane za decu kad rečima ne može da se reši situacija.

Predsednica Udruženja za pomoć porodici, pedijatar Ljiljana Abramović Savić smatra da su vika i udaranje izraz nemoći roditelja i preporučuje da se od rođenja dete vaspitava glasom.

"Najteži deo roditeljstva je ponavljanje i doslednost", istakla je ona.

U anketi B92 na pitanje mogu li se deca vaspitavati samo rečima pozitivno je odgovorila 241 osoba, a negativno 487.

Ceo razgovor poslušajte u video-materijalu.

Vesti

Ruski konzul uzalud je učio Karađorđa da pije čaj s rumom

Prva slava Karađorđevića bio je Sveti Kliment (25. novembar/8. decembar). Kao i svaka srpska kuća, i Karađorđevići su slavili krsno ime. Od drugih slava ona se razlikovala samo utoliko što su Karađorđevići, kad su bili vladari, slavi pridavali nešto veći značaj zbog zvanica koje su dolazile na čast i gošćenje.

Vesti sreda 31.10. 14:52 Komentara: 5
strana 1 od 140 idi na stranu