- Vesti -

Da li će roditelji ići u zatvor zbog jednog šamara? VIDEO

Da li se u vaspitavanju dece sve može rešiti razgovorom ili je nekad neophodna i ćuška?

U decembru ove godine Vladi Srbije će biti predat Nacrt građanskog zakonika koji se bavi tom temom, a o mnogim odredbama su podeljena mišljenja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"Eksplicitno napisati da je zabranjeno telesno kažnjavati decu kao meru disciplinovanja neće biti dovoljno. Ne treba da plašimo roditelje da će zbog jednog šamara biti pozvani u zatvor. Društvo treba da poruči da to nije u redu i sa porodicama u kojima se to dogodi preventivno da se radi", rekla je predsednica Centra za prava deteta Ivana Stevanović u emisiji "Jutro sa Jovanom i Srđanom".

Ona preporučuje adekvatne zabrane za decu kad rečima ne može da se reši situacija.

Predsednica Udruženja za pomoć porodici, pedijatar Ljiljana Abramović Savić smatra da su vika i udaranje izraz nemoći roditelja i preporučuje da se od rođenja dete vaspitava glasom.

"Najteži deo roditeljstva je ponavljanje i doslednost", istakla je ona.

U anketi B92 na pitanje mogu li se deca vaspitavati samo rečima pozitivno je odgovorila 241 osoba, a negativno 487.

Ceo razgovor poslušajte u video-materijalu.

Vesti

Pevačica otkrila: Tokom borbe sa bolešću "glumila sreću na Instagramu"

Kanadska pevačica početkom dvehiljaditih postala je prava pop-pank princeza, a singlovi “Complicated” i “Sk8r Boi” i danas su rado slušani. Međutim, u jednom je trenutku nestala je sa scene, tačnije 2015, zbog borbe sa lajmskom bolešću. Avril je sada dobro i nedavno je izdala singl “Head above the water” koji opisuje dane kada je mislila da će umreti.

Vesti utorak 23.10. 08:50 Komentara: 0
strana 1 od 131 idi na stranu