- Vesti -

Pomozimo onima koji nemaju: "Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi"

Akcijom "Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi", humanitarna organizacija "Humanist" poziva sve one koji mogu da doniraju odeću i obuću onima koji ih nemaju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ovu akciju pokrenuli su krajem prošlog meseca, a cilj projekta je, prema rečima osnivača "Humanista" Branislava Simića, sakupljanje odeće za ugrožena lica, dečija svratišta kao i sigurne kuće.

"Svako od nas ima odeću koju su prerasli, koju više ne nose ili im nije više potrebna. Na osnovu ove akcije budimo to razmišljanje o drugim ljudima i samim gestom sakupljanja i doniranja ljudi će se osećati lepo, a mi ćemo nekome ušuškati ove hladne dane koje nam dolaze", rekao je on za B92.net.

Simić dodaje da volonteri organizacije dolaze na adresu i preuzimaju odeću, pa na taj način može lakše da se organizuje vreme za donacije.

"Ono što je zanimljivo jeste i deo gde deca, starosti od osam do 12 godina u našoj kancelariji, uz radionice i igru, spremaju i pakuju tu garderobu za dečija svratišta, prave kolače i poklone koje mi kasnije nosimo. Na taj način ih učimo koliko je zapravo pomoć drugima jedna od lepih životnih stvari koje nam se kroz život vrate", dodao je Simić.

Navodi i da pored značajnih humanitarnih akcija, koje podižu svest i ukazuju na činjenicu da se dobro dobrim vraća, a u saradnji sa mnogim javnim ličnostima, pokrenuli niz projekata koje se bave temama u vezi sa nasiljem u porodici, nad ženama, ali i vršnjačkom nasilju.

Vesti

Ruski konzul uzalud je učio Karađorđa da pije čaj s rumom

Prva slava Karađorđevića bio je Sveti Kliment (25. novembar/8. decembar). Kao i svaka srpska kuća, i Karađorđevići su slavili krsno ime. Od drugih slava ona se razlikovala samo utoliko što su Karađorđevići, kad su bili vladari, slavi pridavali nešto veći značaj zbog zvanica koje su dolazile na čast i gošćenje.

Vesti sreda 31.10. 14:52 Komentara: 5
strana 1 od 140 idi na stranu