Novi "dokaz" da čovek nije bio na Mesecu?

Iako smo do sada o sletnju američke letelice Apollo 11 na Mesec mogli da čujemo pojedine detalje, ali ida gledamo uživo misiju, mnoge teorije o ovom događaju se i dan danas javljaju.

Život

Izvor: B92

Subota, 06.10.2018.

21:09

Novi
Foto: NASA

Ovog puta, ljudi su primetili nešto čudno na fotografijama čizme Nila Armstronga koju je on navodno nosio kada je po prvi put zakoračio na površinu meseca, 20. jula 1969.

Pojedinci, koji kritički razmišljaju, rešili su da "kopaju" po Nacionalnom muzeju avijacije i astronautike u Vašingtonu gde su pronašli fotografije koje navodno prikazuju svemirsko odelo Nila Armstronga kao i đon njegovih cipela.

Tada su primetili da je donja površina čizama glatka, bez ikakvih nabora. Sa druge strane, fotografije prvog koraka na mesecu pokazuju nešto što se totalno sukobljava sa fotografijom – trag koji je jak i dubok. Da li smo upravo naleteli na jasne dokaze da je celokupna misija Apolla 11 bila prevara?

Pa, verovatno ne, piše britanski Independent, dodajući da je tačno da se otisak i čizme ne poklapaju ali da ima mnogo razloga za to.

Prvo, dok su Armstrong i drugi članovi posede nosili svemirsko odelo (Skylab A7L) oni su takođe imali mnogo više opreme. Konkretno čizme sa dubokim oznakom gazećeg sloja na njima - koje su upravo iste kao one snimljene na Mesecu.

Druga i sigurna presudna tačka je da fotografija na kojoj vidimo otisak cipele ne pripada ni Nil Armstrongu već Bazu Oldrinu.

I na kraju- zašto se i druge čizme ne nalaze u muzeju?

NASA je saopštila da ih je tim ostavio na Mesecu, zajedno sa objektivima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: