"Krijumčarenje životinja utiče i na ljude"

Britanski princ Vilijam ove sedmice boravi u poseti Africi uoči londonske konferencije o ilegalnoj trgovini divljim životinjama.

Život

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2018.

16:00

Foto: Getty

Princ Vilijam u Africi boravi u svojstvu predsednika grupe Ujedinjeni za divlje životinje i pokrovitelj grupe „Tusk“, još jedne organizacije koja se bori za očuvanje životne sredine. Princ se protivi ubijanja slonova, nosoroga i drugih životinja.

On je napomenuo da krijumčarenje životinja utiče i na ljude, budući da ginu rendžeri, zajednice gube benefite od turizma, a kriminalne mreže se razvijaju. U Britaniji će 11. i 12. oktobra biti održan sastanak o krijumčarenju divljih životinja.

Vojvoda od Kembridža boravio je Namibiji, posetiće Tanzaniju i Keniju, a turneju završava u nedelju. Juče se sastao sa potpredsednikom Namibije Nangolom Mbumbom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: