Tinejdžer preživeo 49 dana na moru bez ikoga

Indonezijski tinejdžer koji je radio na ribarskom splavu preživeo je 49 dana na moru nakon što su ga snažni vetrovi bacili na pučinu, objavio je BBC.

Život

Izvor: hina

Ponedeljak, 24.09.2018.

14:27

Tinejdžer preživeo 49 dana na moru bez ikoga
Foto: Thinkstock

Aldi Novel Adilang (19) bio je na ribarskom splavu 125 kilometara od indonezijske obale sredinom jula kada se zbog jakog vetra otkinuo konopac sidra.

Budući da splav nema motor niti vesla, tinejdžer je otplovio hiljade kilometara dalje, nedaleko od Guama, gde ga je na kraju spasao panamski brod.

Mladić sa indonežanskog ostrva Sulavesi radio je na ribarskom splavu na kojem se hvataju ribe pomoću svetiljki.

Svake nedelje tinejdžer bi dobio novu pošiljku hrane i vode od poslodavca koji bi došao po ribu. Kada su ga snažni vetrovi bacili daleko na more, imao je samo ograničenu količinu hrane i vode. Rekao je da je bio uplašen i da je plakao.

Pio je morsku vodu i jeo ribu koju bi ulovio i zatim skuvao zapalivši drvenu ogradu splava.

"Svaki put kada je video veliki brod, rekao je da se ponadao, ali je pored njega prošlo više od deset brodova. Nijedan se nije zaustavio niti ga je primetio", izjavio je indonežanski diplomata u Japanu Fahar Firdaus za Džakarta post.

Spasao ga je panamski brod kod Guama 31. avgusta i prebacio u Japan.

Adilang je došao u Japan 6. septembra i dva dana kasnije vratio se u Indoneziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: