Šon Pen na meti kritika: "Prebrzo se osuđuju optuženi"

Oskarovac Šon Pen navukao je gnev mnogih fanova kada je u emisiji na NBS rekao da je pokret #MeeToo samo razjedinio muškarce i žene i da nije sve tako "crno i belo".

Život

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2018.

19:00

Šon Pen na meti kritika:
Foto: Getty

Holivudski glumac je ocenio da se ponekad veoma brzo osuđuju optuženi.

On je ovo rekao gostujući na NBS, te objasnio da u mnogim slučajevima "ne znamo šta su činjenice".

"Duh većeg dela pokreta #MeToo je podela muškaraca i žena", rekao je Pen (58).

Pen je gostovao na NBC-ju kako bi promovisao svoj televizijski debi u seriji "The First", a pritom je rekao da je rasprava oko tog pokreta "previše crno-bela" i da se ponekad prebrzo osuđuju optuženi.

Nataša Mekelhon, Penova koleginica iz te serije, koja se bavi prvom misijom čoveka na Mars, istakla je da smatra da su ženski likovi u njoj inspirisani upravo tim pokretom, ali se holivudski glumac nije saglasio sa njenom ocenom.

"Volim da mislim da ništa od toga nije pod uticajem onoga što se zove pokret #MeToo", poručio je Pen.

Glumac je pokret opisao kao "niz pojedinačnih tužitelja, žrtava, optužbi od kojih su neke bez temelja", te dodao da dovodi do preoštrih tonova i besa.

"U većini stvari koje su veoma važne mislim da je dobro usporiti."

Penove izjave odmah su pokrenule kritike na društvenim mrežama. Mnogi korisnici su se prisetili da je glumac fizički napao pevačicu Madonu, sa kojom je bio u vezi, što je ona sama kasnije negirala.

Pokret #MeeToo počeo je kada se nekoliko žena oglasilo da ih je seksualno napastvovao holivudski producent Harvi Vajnstin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: