- Vesti -

Zatekla u spavaćoj sobi borbu dva ogromna pitona VIDEO

Da li možete da zamislite scenu u kojoj se dva pitona ljuto bore jedan protiv drugog i mere svoje snage u vašoj spavaćoj sobi? Upravo to se desilo jednoj porodici u gradu Brizbejnu u Australiji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Facebook Printscreen / Snake Catchers Brisbane, Ipswich, Logan & Gold Coast
Foto: Facebook Printscreen / Snake Catchers Brisbane, Ipswich, Logan & Gold Coast

Scenario kao iz horor filma zatekao je Lanu Fild, inače profesionalnog hvatača zmija, kada je u svojoj spavaćoj sobi zatekla dva pitona.

Budući da su joj gmizavci veoma bliski i da ih sjajno poznaje, ona nije paničila već je snimila njihovu ljutu borbu koju je nazvala pravim rvačkim mečom.

Kako je objasnila, zmije su najverovatnije pale kroz ventilacione cevi na plafonu, a zatim ukrstile svoje snage - kao da se bore za najbližu ženku.

"Ovaj par je bio malo nevaljao. Ostavio je mali nered", kazala je Lana na snimku, prinoseći telefon do polomljenog ventila odakle su, kako sumnja, pitoni ušli u njenu kuću.

Kako je kasnije rekla, mužjaci su bili ravnopravni u borbi, bar sudeći po veličini, jer su bili prosečne dužine, oko 1,75 metara.

Dok je snimak kod mnogih uneo strah, Lana je objasnila da je pitoni verovatno ne bi napali jer su bili "više zainteresovani jedan za drugog u tom trenutku".

Ona je potom dodala da se zmije obično bore kada u blizini osete miris ženke, odnosno njene feromone, kao i da one znaju da se bore ponekad satima, sve dok se ne umore ili povrede.

Ova neobična borba nikada nije završena, pošto je Fildova na kraju sigurno razdvojila zmije i pustila ih u divljini, daleko od kuće.

Vesti

strana 1 od 140 idi na stranu