Porodica besna: Objavljene uznemirujuće fotografije ubijene manekenke

Porodica manekenke Rive Stenkap, koju je paraolimpijac Oskar Pistorijus ubio na Dan zaljubljenih pre pet godina, besna je zbog dokumentarca "Amazon Prime" u kojem su prikazane fotografije mesta zločina i tela nastradale devojke.

Život

Izvor: B92

Petak, 14.09.2018.

15:17

Porodica besna: Objavljene uznemirujuće fotografije ubijene manekenke
Oskar Pistorijus/Foto: Getty

Osim njenog krvavog tela, u dokumentarcu mogu da se vide i Oskarove fotografije na kojima je on takođe prekriven krvlju. Takođe se vidi krv po kupatilu i hodniku kuće, ali i pištolj iz kojeg je pucao na Rivu. Na fotografijama se vidi i palica kojom je razbio vrata kako bi došao do nje nakon pucnjave.

Za ubistvo Rive, Pistorijus je osuđen za 13 godina zatvora.

Simona Kouburn, sestra ubijene devojke, pita se zašto je neophodno da se posle pet godina prikazuju snimci unakaženog tela.
Roditelji Oskara Pistoriusa/Foto: Getty
"Moji roditelji više nisu mladi, plašim se kakve će ovo posledice ostaviti na njih. Mom ocu je loše i ima problem sa srcem. Moje pitanje je - kako su ljudi koji su radili na dokumentarcu dobili policijske fotografije tela moje sestre. Mislim da nije bilo nužno pokazati krvave mrlje po zidovima. Sve to je prikazano kao dokaz na suđenju. Ako njegova porodica pokušava ovako da smanji kaznu, nadam se da neće uspeti. On mora što duže da ostane u zatvoru jer mi je ubio sestru. Ne razumem zašto je ovaj film snimljen", rekla je ona, prenosi Miror.

Scenarista i producent dokumentarca Šon Ričard rekao je da su oni samo hteli da prikažu objektivno šta se sve te noći dešavalo.

"Kao filmska ekipa nastojimo da prikažemo priču što objektivnije", rekao je.

Upozoravamo da je poslednja fotografija veoma uznemirujuća. Fotografija se nalazi na dnu stranice.
Džun Stenkap, majka ubijene manekenke/Foto: Getty
Oskar Pistorijus na suðenju/Foto: Getty
Oskar Pistorijus/Foto: Getty
Roditelji Oskara Pistorijusa/Foto: Getty
Riva Stenkap/Foto: Getty

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: