- Vesti -

Procurio snimak na kojem se vidi kako Vajnstin spopada žrtvu VIDEO

Jedna od žrtvi holivudskog producentra Harvija Vajnstina Melisa Tompson podelila je sa medijima snimak na kojem se vidi kako joj se on konstantno tokom poslovnog sastanka nabacuje. Snimak je napravljen samo nekoliko sati pre nego što ju je, kako je rekla, te večeri silovao u hotelskoj sobi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Melisa se našla sa Vajnstinom u njegovoj kancelariji u kojoj je, kako je mislila, imala poslovni sastanak. Međutim, na snimku se vidi kako joj se poznati producent svako malo nabacuje, a ona pokušava da na fin način izbegne njegovo flertovanje.

Melisa je dala intervju medijskoj stanici Skaj njuz, kojima je prosledila i snimak sastanka. Na samom početku sastanka na snimku se vidi da je Melisa sa poznatim producentom, koji se suočava sa tužbama za silovanje, pokušala da se rukuje, ali da je on odlučio da je bolje da je zagrli i spusti joj ruku na donji deo leđa.

"Mislila sam, okej, grli me, šta sada da radim?", rekla je ona i dodala da se nije najbolje snašla u tom trenutku.

U intervjuu kaže i da je mislila da je to poslovni sastanak, ali da joj se on sve vreme tokom njega nabacivao.

Na pitanje da li mu je dala povod da se tako ponaša, Melisa odgovara:

"Prvo sam pokušala da odgovaram da njegove komentare kojima me je zasipao. Sad vidim da pokušava na svaki način da me makne iz sigurne zone kako bih se osetila ranjivo, prepoznajući da je on taj koji ima moć, a ne ja".

Kaže i da joj je tokom sastanka zavukao ruku ispod haljine i da mu je u jednom trenutku rekla da preteruje, a da je onda počeo da je mazi po ruci.

"Kako sam došla dotle? To mi se motalo po glavi i samo sam mislila kako da se izvučem iz te situacije... U nekom trenutku bi se njegovo ponašanje promenilo, oči bi mu postale mračne", dodala je.

Na pitanje da onima koji gledaju snimak može da padne na pamet da je htela da flertuje s njim, Melisa kaže:

"To je mnogo komplikovanije nego što izgleda. Mislila sam da mogu da rukovodim tom situacijom, da je kontrolišem", rekla je.

U jednom trenutku Vajnstin odlazi do kuhinje, a i ona sa njim, ali je pre toga namestila kameru da se vidi gde je otišla. Na pitanje novinarke zašto je to uradila, Melisa je rekla da je na taj način smatrala da će imati kontrolu nad situacijom.

Ubrzo je izašao iz kuhunje i rekao da mora da se vrati na posao i da se nađu kasnije po podne u lobiju hotela blizu njegove kancelarije.

"Mislila sam da sam sigurna jer je u pitanju javno mesto. Nismo se našli u 10 uveče već je sastanak bio u 17.30. U lobiju hotela mi je samo rekao: 'Pođi za mnom'", rekla je ona.

Ističe da je mislila da idu u konferencijsku salu da dogovore posao, i da nije ni sanjala da će se naći u njegovoj sobi u kojoj ju je, tvrdi silovao.

Vajnstin je suočen sa teškim optužbama za silovanja u Njujorku i istraga i dalje traje. Ukoliko bude proglašen krivim može da dobije kaznu zatvora i do 25 godina. On je naravno sve optužbe negirao.

Melisa je jedna od tri osobe koje su pokrenule sudski postupak protiv Vajnstina ove godine.

Ceo snimak pogledajte OVDE.

Vesti

strana 1 od 140 idi na stranu