Curenje vazduha na Međunarodnoj svemirskoj stanici: Rusi sređuju kvar

Ruski kosmonauti pokušavaju da reše problem sa manjim curenjem vazduha na Međunarodnoj svemirskoj stanici, saopšteno je iz ruske državne svemirske korporacije "Roskosmos".

Život

Izvor: B92

Petak, 31.08.2018.

18:19

Curenje vazduha na Međunarodnoj svemirskoj stanici: Rusi sređuju kvar
Foto: Gettyimages

Generalni direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin izjavio je da je na Stanici vanredna situacija, zbog curenja vazduha koje je prouzrokovala manja pukotina na bočnom odeljenju ruskog svemirskog broda "Sojuz MS-09", koji se nalazi na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Mediji su nešto kasnije javili da se pukotina pojavila usled pada pritiska na Stanici, preneo je TAS.

"Situacija je pod kontrolom i kosmonauti već rešavaju problem sa curenjem vazduha", saopšteno je iz kancelarije za medije ruske korporacije "Roskosmos".

Rogozin je rekao da je, prema prvim podacima, kvar prouzrokovao uticaj mikrometeorita i da će specijalna komisija da radi na pronalaženju stvarnog uzroka kvara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: