Ne može da dobije azil, jer im nije "dovoljno gej"

Austrijske vlasti su odbile zahtev za dobijanje azila osamnaestogodišnjem Avganistancu, uz obrazloženje da nije "dovoljno" homoseksalac.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2018.

22:06

Ne može da dobije azil, jer im nije
Thinkstock

Avganistanac je zatražio zaštitu u Austriji, pošto je u svojoj domovini progonjen zbog homoseksualnosti. Međutim, odgovor na zahtev, prema pisanju bečkog nedeljnika Falter, ostavio ga je bez teksta.

"To kako hodate, kako se oblačite i ponašate ni najmanje ne ukazuje da biste mogli biti homoseksualac", ocena je službenika Savezne službe za strance i azil.

Takođe, u odgovoru službenik ukazuje da postoje informacije da je često dolazio u sukob sa cimerima, kao i da postoji veliki potencijal agresivnosti koji se ne može očekivati od homoseksualca.

"Niste imali ni puno prijatelja. Zar nisu homoseksualci osobe koje vole društvo?", navodi se u pismu.

Na kraju službenik konstatuje da podnosilac molbe nije homoseksualac i da prilikom povratka u domovinu nema zbog čega da strepi.

Tražilac azila podneo je žalbu na odluku nadležnih vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: