Izmislio da je bomba u avionu jer je kasnio na let

Britanski državljanin Žakob Meir Abdelak, koji je kasnio na let iz Londona za Los Anđeles, pokušao je da prinudno odloži let, kako bi stigao da se "ukrca", tako što je pozvao policiju i rekao da je u avionu bomba.

Život

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.08.2018.

17:34

Izmislio da je bomba u avionu jer je kasnio na let
Foto: Thinkstock

Bibliotekar Abdelak, koji živi u istočnom Londonu, pozvao je policiju osam minuta pre nego što je trebalo da poleti njegov avion u 5.47 ujutru 11. maja sa aerodroma Getvik, jer je mnogo kasnio, a osoblje mu nije dozvolilo da se ukrca.

Zbog njegove prevare, svi putnici su ponovo skenirani i let je kasnio 90 minuta, preneo je Rojters. Abdelak ipak nije uspeo da se pridruži već čekiranim putnicima, pa je planirao let za 22. maj, ali je, kada je došao na aerodrom - uhapšen.

Istraga koju je u međuvremenu sproveo aerodrom Getvik pokazala je da je poziv upućen sa istog broja sa koga je rezervisan njegov let. On je prvo tvrdio da je izgubio svoju SIM karticu, ali je u utorak priznao krivicu pred sudom i osuđen je na 10 meseci zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: