- Vesti -

Mala istorija čaja

U Kini predstavlja simbol života. Od trenutka kako su otkrili ovaj napitak uživaju u njemu. Pogodili ste, u pitanju je čaj! Kinezi ovaj napitak spremaju sa toplom, nikako vrućom vodom, a umetnost pravljenja čaja nazivaju Cha dao.

Izvor: PR
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Kada tamo vidite da neko pije čaj i pri tok kucka po stolu s dva prsta iste ruke, znajte da je to tihi izraz zahvalnosti onome ko mu je dopunio šolju čajem. Ovaj gest predstavlja poštovanje prema caru, koje datira iz vremena kada je car iz dinastije King obučavao ljude, pri tom želeći da ostane potpuno anoniman.

Kada je bio u poseti severnoj Kini, ušao je u čajdžinicu sa svojim timom i radi očuvanja svoje anonimnosti prihvatio je red da sipa saputnicima čaj. Kako njegovi podanici nisu znali kako da mu zahvale na ogromnoj časti koju im je ukazao, a da ne otkriju njegov pravi identitet, car im je rekao da kucnu s dva prsta po stolu. Jedan prst označava njihove pognute glave, a drugi prst – ruke prekrštene na grudima.

Foto: Promo
Foto: Promo

Danas je čaj ušao u „svaku poru“ planete, a ispijanjem ovog napitka otkrivamo taj čudesan miks legendi, religije, naroda, burne i bogate istorije. Čaj spaja ljude širom sveta i voli sve nacije. Od ove godine kod nas možete uživati i u ledenim čajevima originalnih ukusa! Fuzetea prvi put nudi kombinacije ukusa koje na specifičan način spajaju istok i zapad, te se tako sočni mango našao u zagrljaju domaće kamilice, a egzotična limunska trava pojačava aromu limuna.

Hibiskus u kombinaciji sa breskvom dobija novu dimenziju, baš kao i mešavina šumskog voća i crnog čaja. Iznenadićete se koliko će vas osvežiti, opustiti, ali i podsetiti da ponekad nije loše osamiti se i uživati u takvim momentima.

strana 1 od 146 idi na stranu