Ona je superheroj, prvi superheroj - transeksualac

Poslednjih godina sve je više serija i filmova o superherojima, a u jednoj od njih, od ove jeseni, će se pojaviti glavni junak - transeksualac.

Život

Izvor: B92

Utorak, 24.07.2018.

19:00

Ona je superheroj, prvi superheroj - transeksualac
Foto: Getty/Mike Coppola

Jedna od serija u kojima se pojavljuju superheroji, a koja sve više zadobija simpatije publike je "Supergirl", čija četvrta sezona kreće ove jeseni. U novoj sezoni postava glumaca će dobiti pojačanje.

Četvrta sezona će ući u istoriju kao prva serija u kojoj će jedan od likova biti transeksualac. "Komik buk" (Comicbook) saznaje da će jedan od glavnih likova biti transeksualni superheroj Nia Nal, koga tumači mlada glumica Nikol Maines (20), koja je i sama transrodna osoba.

Rođena je kao dečak Vajat, a pre tri godine je promenila pol i postala Nikol. Ona je, na nedavno održanom "Komik konu" u San Dijegu, rekla da veliki broj TV serija ubacuje transeksualne likove, jer je to trenutno "veoma važna tema za društvo".

"Supergirl" je američki superheroj po imenu Kara koja je Supermenova rođaka. I ona je rođena na Kriptonu, sa koga je pobegla usled njegovog uništenja.

U seriji, Kara ima 24 godine, živi u porodici Denvers, i na početku je bila veoma nesrećna što je morala da krije svoje moći...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: