- Vesti -

"Evropa je Australija,ne Azija? Aljaska je Grenland, ili Island?"

Amerikanci nisu uspeli da odgovore na najjednostavnija geografska pitanja, a pojedini nisu znali da pronađu sopstveni kontinent na karti sveta.

Izvor: B92
Podeli
Foto Screenshot Youtube/Jimmy Kimmel Live
Foto Screenshot Youtube/Jimmy Kimmel Live

"Prošlo je mnogo vremena od kada sam bio u školi", komentar je čoveka nakon što nije uspeo da pokaže nijednu zemlju na karti sveta, a iste pomešao sa kontinentima.

Naime, Džimi Kimel je u sklopu svoje emisije zamolio građane Los Anđelesa da odgovore na najprostija pitanja iz geografije. Nisu im tražili da pronađu konkretnu zemlju, već da pokažu bilo koju. Međutim, većinu njih su morali da podsete da je Afrika kontinent, dok drugi nisu mogli da pronađu ni Ameriku.

Da li ste znali da je Evropa zapravo Australija, ovaj, ne Azija? Aljaska je isto što i Grenland, ili Island? Mada, ovo je već komplikovano.

Neznanje testiranih Amerikanaca je bilo takvo da su mnogi pomislili kako je snimak namešten. Ipak, na kraju je jedan dečak uspeo da spase obraz ove nacije.

"Zbog toga vam se Evropljani rugaju" i "jesu li ljudi zaista tako glupi?", samo su neke od reakcija na video u nastavku.

Vesti

strana 1 od 154 idi na stranu