Kad smrt krši pravila: Pej Pal najavio tužbu preminuloj korisnici

Kompanija Pej Pal je klijentkinju koja je preminula od raka "obavestila" da je smrću prekršila njihova pravila i da će zbog toga uslediti tužba.

Život

Izvor: B92, 021

Nedelja, 15.07.2018.

08:00

Kad smrt krši pravila: Pej Pal najavio tužbu preminuloj korisnici
Foto: Getty images

Popularni sistem za onlajn plaćanje, koji zamenjuje kupovinu kreditnom karticom, obavešten je o smrti kupca Linzi Dardl. Uprkos tome, njoj je poslato pismo da sa obaveštenjem njena smrt krši pravila Pej Pala, prenosi Bi-Bi-Si.

Hauard Dardl, suprug preminule Linzi, je onlajn sistemu plaćanja dostavio kopije njene umrlice, suprugin testament i kopiju lične karte.

Uprkos tome preminula je, nakandno, i-mejlom dobila pismo u kome se navodi da preduzeću Pej Pal duguje 3.200 funti, odnosno oko 3.600 evra.

U pismu je još pisalo i da su primili obaveštenje o njenoj smrti, zbog čega su prekršena pravila za korišćenje platnog sistema kojim se korisnik složio prilikom kreiranja profila.

Kada je uvidela svoju grešku, kompanija se izvinila zbog incidenta i ceo postupak opisala kao "neosetljiv".

Pej Pal je pokrenuo i istragu, da bi se otkrilo kako je poruka poslata.

Hauard Dardl je za Bi-Bi-Si izjavio da mu je jedan od zaposlenih u toj kompaniji rekao da za događaj postoje tri moguća scenarija: da je grešku uzrokovao kompjuterski bag, da je reč o lošem šablonu za poruke ili da je, možda, u pitanju bila ljudska greška.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: