Šofer tužio Trampa: "Duguje mi za 3.300 sati prekovremenog rada"

Njujorčanin, koji je duže od dve decenije radio kao lični vozač Donalda Trampa, tvrdi da mu aktuelni američki predsenik, odnosno jedna od njegovih kompanija, duguje veliki novac za neplaćene hiljade sati prekoveremenog rada.

Život

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2018.

19:26

Šofer tužio Trampa:
GettyImages

U tužbi koju je podneo Višem sud države Njujork, Noel Sintron tvrdi da mu je "Trampova organizacija" ("Trump Organisation" - zbirni naziv za više od 500 kompanija i poslovnih organizacija u Trampovom vlasništvu) nije platila ukupno 3.300 sati prekovremenog rada za poslednjih šest godina.

To je, inače, maksimalan period na koji, zbog kompanijskih pavila, može da ih tuži. Sintron u tužbi navodi i da čak ni "razumnu" povišicu nije dobio čitavih 12 godina.

On sada, osim neisplaćenog novca, od Trampa potražuje i ostale doprinose koje mu pripadaju po saveznim i državnim zakonima, kao i određeni iznos za pretrpljenu štetu.

Noel Sintron tvrdi da je duže od četvrt veka radio za Trampa i to između 50 i 55 sati nedeljno. On je ostao deo Trampovog najbližeg osoblja i kada su bezbednosne službe preuzele brigu o njemu kao šefu Bele kuće.

Njegova plata je 2010. godine bila povećana sa 68.000 na 75.000 dolara, ali su mu kasnije ukinuti doprinosi za zdravstveno osiguranje. Sintron kaže da je, na osnovu toga, godišnje Trampu štedeo 17.866 dolara.

Osnovna suma neiplaćenog novca, koji potražuje, iznosi 178.000 dolara, budući da je Sintron radio za 54 dolara na sat, prenosi Njuzhab.

"Trampova organizacija" se nije oglašavala povodom ovog slučaja. Inače, ova tužba je samo jedna u nizu onih koje su od ranije već podnete Višem sud države Njujork na Menhetnu, a koje su uperene protiv Trampa i njegovih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: