- Vesti -

Ruskinja nestala na Kritu, nađena na dušeku usred mora

Olga Kuldo iz Rusije ima sreće što je živa nakon što je 21 sat provela na otvorenom moru, plutajući na dušeku na naduvavanje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock ilustracija
Foto: Thinkstock ilustracija

Kako piše britanski Metro, Olga Kuldo iz Zelenograda, u blizini Moskve, boravila je sa suprugom Olegom i ćerkom Julijom u odmaralištu Retimno, na severu grčkog ostrva Krit.

Ona je poslednji put viđena kako uzima dušek za vodu i sa bazena kreće ka plaži, a od tada joj se izgubio svaki trag.

Suprug i ćerka su o njenom nestanku obestili obalsku stražu, koja je odmah pokrenula potragu, a veliki problem je činilo to što je niko nije video da ulazi u vodu, pa nisu znali da li da je traže na kopnu ili u moru.

Olga je čak 21 sat provela plutajući na dušeku na naduvavanje, sve dok je pilot koji je proveravao granicu zbog ilegalnih migranata nije primetio.

Ruskinja je odmah hospitalizovana, i ima visok stepen opekotina koje je zadobila na jakom suncu, kada su njen dušek odnele jake struje.

Lekari su potvrdili da je veoma iscrpljena i u agoniji, te da joj je potrebno lečenje zbog velike izloženosti sunca i posledičnih problema srca.

Iako se prvobitno mislilo da je Olga zaspala, po svemu sudeći ona je nestala na dušeku zbog jakih struja. Dok dnevna temperatura dostiže 35 stepeni celizijusa, noćna se spušta na 18. Nije previše niska, ali treba uzeti činjenicu da je Olga bila mokra satima dok se pridržavala za dušek.

Njena temperatura tela je bila 32 stepena, a normalna je 37 - zbog čega se javila hiportemija, piše Metro.

strana 1 od 166 idi na stranu